Permise ungureşti pentru analfabeţi - revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai importante titluri din ziarele locale de astăzi
Cele mai importante titluri din ziarele locale de astăzi

Zeci de sătmăreni analfabeţi conduc pe şoselele judeţului cu permise obtinuţe fraudulos în Ungaria contra unor sume cuprinse între 1.800 - 2.500 de euro, titrează Gazeta de Nord-Vest, iar Informaţia Zilei scrie că părinţii de la “Dariu Pop” cer socoteală autorităţilor pentru închiderea şcolii.


Potrivit constatărilor poliţiştilor rutieri, numărul sătmărenilor care conduc cu permise eliberate de autorităţile din Ungaria este în continuă creştere. Principala problemă o constituie faptul că majoritatea deţinătorilor de asemenea permise sunt analfabeţi, un indiciu clar că permisele respective au fost obţinute prin metode frauduloase. Poliţa rutieră a întocmit situaţii cu deţinătorii de permise ungureşti, adevarate pericole publice pe şosele, şi au sesizat autorităţile din ţara vecină despre existenţa acestui fenomen. Din păcate, autorităţile din Ungaria nu s-au aratat interesate de acest fenomen, susţinând că permisele sunt obţinute legal. Profitând de aceasta conjunctură, o reţea formată din careieni a intermediat zeci, poate chiar sute de asemenea permise pentru analfabeţi, beneficiind de complicitatea unor avocaţi, patroni de şcoli de şoferi şi poate chiar funcţionari publici din Budapesta, scrie Gazeta de Nord - Vest.

După ce au aflat că şcoala în care învaţă copiii lor va fi desfiinţată, un grup numeros de părinţi de la Şcoala “Dariu Pop” s-a dus marţi dimineaţă să ceară socoteală reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, titrează Informaţia Zilei.


Cum aici li s-a spus politicos să îşi formuleze doleanţele în scris, părinţii s-au mutat la Primărie, unde au stat de vorbă cu Iuliu Ilyes.
Măsurile Ministerului Educaţiei de reducere a cheltuielilor bugetare fac valuri atât în rândul cadrelor didactice, cât şi în rândul părinţilor. Dacă dascălii nu au început încă protestele şi aşteaptă cu teamă anul şcolar viitor, când s-ar putea să nu mai aibă loc de muncă, părinţii ies deja în stradă. Săptămâna trecută, un grup de părinţi de la Boineşti a venit la Inspectoratul Şcolar Judeţean pentru a se opune desfiinţării şcolii din sat. Marţi dimineaţa le-au urmat exemplul părinţii de la Şcoala “Dariu Pop” din Satu Mare. Aceştia au aflat, în cadrul şedinţei cu părinţii care a avut loc luni seara, că unitatea de învăţământ va fi comasată fie cu Şcoala “Bălcescu-Petofi”, fie cu Şcoala “Avram Iancu”.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite