Satu Mare: Pensiunile iau clienţii hotelurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţiile de turism se plâng de vânzări slabe, iar turiştii încep să se mute de  la 4 stele la 3 margarete. Dacă în trecut sătmărenii îşi rezervau Revelionul încă din luna septembrie, în prezent clienţii sunt mai puţin grăbiţi.

Agenţiile de turism din Satu Mare au ieşit deja cu ofertele de pachete de vacanţe pentru Revelion. Spre deosebire de anii trecuţi, când vânzările începeau să crească încă din noiembrie, sătmărenii se gândesc de două ori înainte să-şi facă planurile de vacanţă. „Încă nu m-am decis unde voi merge de Revelion, pensiunile au însă preţuri mai bune voi studia ofertele“, spune Roxana Rusu.
 „Deocamdată nu sunt prea mulţi clienţi. Cei care vin, vin doar să se intereseze în această perioadă. Sperăm ca în a două jumătate a lunii să pornească şi vânzările“, spune Mircea Spătar, reprezentant Accord Birou de Turism.

Acesta mai spune că, în trecut, sătmărenii epuizau mai bine de jumătate din ofertă încă din luna septembrie. „În 2007, pe vremea aceasta, de abia mai erau locuri libere de Revelion. Acum, de la începutul lunii s-au vândut doar câteva pachete de Revelion şi acestea la pensiuni. De exemplu, am vândut unui grup de 24 de persoane un pachet de Revelion de şapte nopţi în Austria cu 210 euro de persoană, la o pensiune de trei margarete“, mai spune Mircea Spătar.

Tendinţa turiştilor sătmăreni de a da hotelul de patru sau chiar cinci stele pe pensiuni cu câteva margarete este confirmată şi de alţi operatori de turism. „Clienţi care în alţi ani îşi rezervau din timp sejururi de Revelion la hotel de patru sau cinci stele, acum se rezumă la pachete de sărbători cu cazare la pensiuni“, spune Alexandrina Costin, reprezentant Lup Travel.  Aceasta mai spune că o altă tendinţă a momentului este şi creşterea a tranzacţiilor online din turism.

Preţuri la nivelul anului trecut
În pofida cererii scăzute de anul acesta preţurile stagnează la nivelul celor de anul trecut. „De exemplu, printre cele mai avantajoase pachete, avem un Revelion la Roma cu doar  299 euro de persoană, pentru 5 zile cazare, schi în Austria 8 zile cu 260 de euro de persoană, sau în Slovacia cu 210 de persoană“, spune Alexandrina Costin. Preţurile pentru destinaţii interne de Revelion încep de la 1200 de lei. „În apropiere la Borşa, Mogoşa, Cavnic sau Felix, preţurile încep de la 1.200 de lei de persoană pentru 5 nopţi, pensiune completă şi masa de revelion, iar pe Valea Prahovei preţurile încep de la 1400 de lei de persoană, cele mai ieftine pachete“, mai spune Mircea Spătar.


 

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite