Pensionarii, şefi la reabilitarea străzilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pensionarii supervizori vor purta insigne
Pensionarii supervizori vor purta insigne

Un număr de 10 specialişti, toţi foşti ingineri, vor supraveghea lucrările de reabilitare a drumurilor. Prestaţia angajaţilor firmelor care vor executa lucrările de reabilitare a străzilor din oraş va fi supravegheată de pensionari. La fel şi amestecul de material folosit în lucrări.


Mai mulţi pensionari sătmăreni, specialişti în domeniul infrastructurii, s-au oferit voluntari să supravegheze, gratis, lucrările de reabilitare a străzilor din oraş, care vor începe în momentul în care temperaturile o vor permite. În acest fel, prestaţia angajaţilor firmelor care vor câştiga licitaţiile pentru lucrări va fi atent monitorizată. Supervizorii vor verifica şi compoziţia asfaltului care va fi întins pe carosabil şi se vor asigura că acesta e de cea mai bună calitate. Ideea acestei acţiuni aparţine preşedintelui Asociaţiei Pensionarilor din Satu Mare, Mircea Marian. El şi-a prezentat oferta primarului Iuliu Ilyes, care a şi acceptat-o. Mircea Marian a decis să trimită în teren cei mai buni oameni care să supervizeze toate lucrările. „Am identificat 10 ingineri specialişti.

Ei îşi pot lua în echipă câte un avocat, inginer sau un economist cu care să lucreze“, a precizat Mircea Marian. În acest fel se vor evita lucrările făcute de mântuială şi se vor desfiinţa cârpelile cu care sunt obişnuiţi sătmărenii de ani de zile.  
Pensionarii voluntari vor purta insigne, iar calitatea lor de supervizori va fi menţionată într-un contract pe care îl vor încheia cu municipalitatea. „Singurele noastre cerinţe către primar sunt ca oamenii să poarte insigne, pe care să fie inscripţionat voluntariatul şi să primim decizie de supervizori, iar constructorul să colaboreze cu noi“, a mai spus Mircea Marian.    

Primăria a apelat la ajutorul pensionarilor
La ora actuală, primăria dispune doar de serviciile a doi ingineri constructori, care nu au cum să supravegheze non-stop toate lucrările din oraş. Şi din această cauză, primarul a fost de acord să apeleze la experienţa pensionarilor. „Aceşti inspectori seniori vor fi delegaţi oficial din partea primăriei în zonele unde se vor executa asemenea lucrări şi toate observaţiile lor vor fi luate în considerare de specialişti“, a declarat primarul Iuliu Ilyes.
Acţiunile pe bază de voluntariat a pensionarilor sătmăreni nu se opresc aici. Ei vor să ajute la curăţenia de primăvara alături de angajaţii Florisal, dar şi să se implice în treburile gospodăreşti ale vârstnicilor care au nevoie de ajutor.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite