Satu Mare: Pensionarii mai bănoşi îşi încearcă norocul la bursă-Revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare: Pensionarii mai bănoşi îşi încearcă norocul la bursă-Revista presei locale
Satu Mare: Pensionarii mai bănoşi îşi încearcă norocul la bursă-Revista presei locale

O bună parte dintre cei 4.000 de clienţi ai Nova Invest Satu Mare sunt pensionari cu venituri medii, titrează Gazeta de Nord-Vest şi bugetarii pregătesc greva generală în 5 octombrie, scrie Informaţia Zilei.

Pentru cei mai multi dintre noi, bursa de valori reprezintă o modalitate de a pierde sau a câştiga, a da sau a lua. De cele mai multe ori, termenul “bursă” se referă la locul unde se vând şi se cumpără titluri de valoare, cum sunt acţiunile şi obligaţiunile. În acest caz, însă, bursa nu este neapărat un spaţiu fizic unde se întreprind astfel de acţiuni, ci reprezintă de cele mai multe ori o reţea electronică gândită ingenios care permite executarea rapidă a tranzacţiilor de acest gen. La Societatea de Servicii de Investiţii Financiare Nova Invest S.A., situată în municipiul Satu Mare pe strada Gheorghe Doja nr. 3, există aproximativ 4.000 de conturi deschise, dintre care o bună parte este reprezentată de pensionari, titrează Gazeta de Nord-Vest.

Profesorii le vor înmâna scrisori de protest parlamentarilor prezenţi la festivităţile de începere a anului şcolar

Joi, 10 septembrie, toate federaţiile sindicale s-au aliat pentru a protesta împotriva a ceea ce le supără cel mai mult, şi anume legea unică de salarizare. Sindicaliştii vor să continue negocierile, vor ca Guvernul să se manifeste cu seriozitate în ceea ce priveşte dialogul social. Federaţiile sindicale din învăţământul preuniversitar au căzut de comun acord în cursul zilei de joi ca pe 5 octombrie 2009 să facă grevă generală. La aceasta vor participa angajaţii a 350 instituţii publice şi de control din ţară. Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Aurel Cornea, a declarat că scopul protestelor este împiedicarea Guvernului de a-şi asuma răspunderea în faţa Parlamentului şi a Senatului pe prezentul proiect al legii cadru pe salarizarea unitară, scrie Informaţia Zilei.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite