Pedeapsă penală pentru o familie distrusă: 2.000 lei.IMAGINI ŞOCANTE!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat de 66 de ani a rămas fără un picior, iar soţia lui cu traume psihice după ce o remorvă i-a lovit din plin în faţa casei lor. Autorul accidentului de circulaţie susţine că amenda este mult prea mare şi că nu este vinovat.

Procesul în care un şofer a fost acuzat de vătămare corporală din culpă s-a terminat în această lună, după trei ani. Amendă penală de 2.000 lei şi 200.000 lei daune morale trebuie să plătească şoferului unui autoturism care nu şi-a asigurat remorca, luând din plin trei oameni aflaţi la marginea drumului. Accidentul s-a produs în data de 22 iunie 2007 pe strada Amaţiului. Remorca s-a desprins de maşină şi a lovit cele trei victime care stăteau de vorbă în faţa casei.

image


Una dintre victime, cea mai grav afectată, Savel Ioszef, a rămas fără un picior, acesta fiindu-i amputat de la bazin. „În viaţa mea nu am fost bolnav, am peste 40 de ani munciţi, iar acum sunt imobilizat la pat din cauza unui şofer neatent, care mi-a distrus viaţa. Nu pot să mă ridic din pat, nu pot să urinez, mi-au luat şi bărbăţia. Am stat aproape 20 de zile în comă, 120 zile în spital, nimeni nu mi-a dat şanse la viaţă. Sunt nemulţimit de soluţia instanţei. Nu i-au suspendat nici măcar permisul de conducere. Poate peste câteva zile, provoacă din nou un accident stupid“, a spus Savel Ioszef.



Soţia, cu nervii la pământ

Soţia acestuia, victimă a aceluiaşi accident, este cu nervii la pământ. „Nici nu pot să mă uit la soţul meu, a lucrat 40 de ani şi acum la bătrâneţe trebuie să-şi ducă viaţă într-un pat“, a declarat aceasta. Femeia este revoltată de soluţia instanţei şi spune că este nedreaptă. „Eu am fost dusă în stare de inconştienţă după accident, soţul meu era în comă. M-am lovit la cap, la braţ, acum trebuie să mă oprez la sân, cred că este o urmare a loviturilor de atunci“, a spus Savel Rozalia. Cea de-a treia vitimă, o vecină de-a celor doi, a suferit răni mai uşoare.

„Nu mă consider vinovat“


Autorul accidentului, Solduban Radu, proprietarul unei ferme din Păuleşti, susţine în continuare că nu este vinovat: „Cuiul s-a rupt din cauza stării proaste a drumului, nu este vina mea. Nu sunt mulţumit nici eu de soluţie, am făcut apel. Nu meritam nici măcar amenda penală“. Acesta spune că avea asigurare full-casco pe autoturism şi remorcă, iar firma de asigurări răspunde solidar cu acesta. „Ştiu că şi ei au făcut apel, nu li se pare corectă decizia“, a mai spus Radu Solduban.

Pedeapsa cea mai mică


Conform Codului Penal, articolul 184, săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la doi ani sau amendă penală. Instanţa a decis că amenda de 2.000 lei este suficientă pentru pedepsirea şoferului. Victimele nu sunt sigure că vor primi daunele promise de intanţă. „Poate vor găsi o soluţie să nu primim nici acei bani, care oricum nu îi pot reauduce piciorul soţului meu“, a spus Savel Rozalia.

image
Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite