Satu Mare: Paza bună trece mai uşor criza - revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tot mai mulţi patroni sătmăreni îşi instalează sisteme de supraveghere video în magazine, scrie Gazeta de Nord - Vest, iar zilele libere neplătite pun pe jar angajaţii instituţiilor publice, titrează Informaţia Zilei de astăzi.


Dupa zicala “paza bună trece primejdia rea”, tot mai mulţi patroni sătmăreni îşi instalează sisteme de supraveghere video în magazine. Efectele crizei financiare, resimţite tot mai puternic în ultima perioadă, au amplificat micile furturi din magazine sau supermarketuri. Fie că este vorba de vodcă ieftină, whisky scump, parfumuri de firmă, deodorante, cartele reîncarcabile sau ciocolată, în mâinile hoţilor de sezon pică orice este lăsat nesupravegheat într-un magazin sau supermarket. Termenele de copii sau adulţi, şomeri sau salariaţi, români sau ţigani nu mai fac nicio diferenţă între sătmarenii care cumpără de bună credinţă sau cei ce sustrag produsele de pe rafturi fără a le achita, scrie Gazeta de Nord - Vest.
Zilele libere neplătite pun pe jar angajaţii instituţiilor publice, titrează Informaţia Zilei de astăzi. 
Legea 329 din 2009 privind reducerea cheltuielilor publice prin diminuarea cu 15,5% a fondului de salarii, având ca măsură obligativitatea angajaţilor de a sta în concediu fără plată timp de câteva zile, a reuşit să producă nemulţumiri în rândul dascălilor. Ca primă reacţie, cele 12 federaţii sindicale aparţinând  Alianţei Bugetarilor au hotărât să respingă orice acord individual între angajat şi angajator şi să recurgă la diferite forme de protest. Virgil Roman, liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) Satu Mare, a declarat că toţi cei  900- 1.000 de dascăli ai sindicatului pe care îl reprezintă nu vor semna niciun acord cu conducerea şcolilor pentru cele 10 zile de concediu fără plată, titrează Informaţia Zilei de astăzi. 

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite