Pavel Bartoş-Nostalgic după scena sătmăreană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A fost distribuit şi într-o serie de filme artistice şi în seriale de televiziune, dar nu uită că debutul actoricesc l-a cunoscut pe scena Teatrului de Nord.

De câteva stagiuni încoace este capul de afiş al montărilor teatrului Odeon, al cărui actor este din 2001, însă nu uită că debutul actoricesc şi l-a făcut pe scena teatrului de Nord din Satu Mare. „Am revenit cu mare plăcere la Satu Mare, după 11 ani, la Festivalul de Teatru «Fără Bariere», unde am prezentat cu colegii de la Odeon piesa  «Pyramus & Thisbe 4 you» după William Shakespeare, în regia lui Alexandru Dabija. Am avut ceva emoţii să joc pe scena unde am cunoscut debutul meu ca actor însă aplauzele primite de la o sală arhiplină m-au făcut să-mi intru foarte repede în rol”, spune Pavel.

Nostalgic după Satu Mare

Spre deosebire de alţii, care-şi doreau să îmbrăţişeze această meserie încă de mici, el a conştientizat doar pe la 16 ani că doreşte să facă actorie. A ales să urmeze Facultatea de Teatru de la Cluj, unde a absolvit în clasa profesorului Marius Bodochi. „ După absolvire am decis toată grupa de opt inşi, băieţi şi fete, să venim la Teatrul de Nord din Satu Mare, convinşi că putem rupe norii şi că vom face aici teatru de mare clasă. Ne-am dat seama însă după ceva timp că lucrurile nu stau chiar aşa… Totuşi pot să spun că perioada cât am stat aici, din 1997 până în 1999, a fost una foarte frumoasă, cu oameni din jurul teatrului extraordinari şi cu cele mai senzaţionale chefuri pe care le-am tras vreodată. Am jucat vreo 12 roluri iar cel mai la suflet mi-a rămas rolul lui Guliţă din Chiriţa în regia lui Andrei Mihalache “, povesteşte actorul.

La Gala Tânărului Actor de la Costineşti,din 1999, Pavel a câştigat Marele Premiu, fapt care l-a propulsat pe scena Teatrului Naţional din Timişoara. „De fapt am avut şansa să joc la toate cele patru teatre din Timişoara. Norocul meu a fost că toate erau în aceeaşi clădire şi nu trebuia să alerg mult”, spune amuzat actorul. A fost distribuit în 40 de roluri din care 30 de roluri principale. „Tot de aici mi-am luat ca amintire şi o soţie, actriţă şi ea la TNT, cu care am hotărât să mergem la Bucureşti, aşa că din 2001 sunt actor al Teatrului Odeon, unde am avut marea şansă să lucrez cu regizorul Alexandru Dabija” spune Pavel.

Distribuit în filme artistice şi telenovele

Talentatul actor a fost distribuit şi în numeroase filme şi telenovele dar şi în reclame video, după cum a cochetat şi cu televiziunea unde a fost prezenatatorul mai multor emisiuni. Cel mai recent film a fost comedia “Ho, Ho, Ho”, unde joacă alături de actori renumiţi precum: Ştefan Bănică, Alina Chivulescu şi Valentin Teodosiu, cărora li se alătură tinerii actori aflaţi la debut: Bogdan Iancu şi Raisa Mihai, filmul avâd un mare succes de box-office.

Ce-i place

Adoră să-şi petreacă timpul liber cu cele două fiice, după cum îi plac foarte mult drumeţiile şi excursiile, atât în ţară cât şi în străinătate.Îi place să picteze şi să deseneze şi se dă în vânt după muzica rock’n roll a anilor ’80,  dar şi după operă şi operetă.

Ce nu-i place

Nu-i place nesimţirea, prostia şi violenţa. „ Nu-mi place nesimţirea, pentru că prostia o mai poţi înţelege, însă nesimţirea o faci voit.” spune Pavel.

 

Întrebări şi răspunsuri

Ce pondere au avut regizorii în cariera ta de actor?

P.B - Foarte mare. Sunt un actor care are nevoie de regizori şi mă bucur când întâlnesc profesionişti. Marea mea calitate e că reuşesc să mă deschid foarte tare în faţa unui regizor bun. Le datorez mult regizorilor cu care m-am intersectat şi cred că actorul de succes este acela care a avut parte de întâlnirile bune. Am văzut nenumărate spectacole ratate cu distribuţii impecabile şi actori mari care păreau neprofesionişti din cauza regiilor proaste.

 

Dacă ar fi s-o iei de la capăt tot spre actorie te-ai orienta?

P.B – Absolut că da. Sunt un tip care cred că i-a cam ieşit tot ce şi-a propus.Pe de altă parte pentru tot ce am realizat am şi muncit foarte mult.

 

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite