Patru cetăţeni moldoveni ascunşi într-o autoutilitară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cetăţenilor basarabeni le-au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale
Cetăţenilor basarabeni le-au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale

Patru cetăţeni din Republica  Moldova care încercau să ajungă ilegal în Italia au fost opriţi la ieşirea din ţară de către poliţiştii de frontieră sătmăreni. Persoanele erau ascunse într-un locaş special amenajat în microbuzul unui cetăţean ucrainean.


În această dimineaţa zilei, în jurul orei 3.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea pe sensul de ieşire din ţară s-a prezentat cetăţeanul ucrainean Georgii S., în vârstă de 29 de ani, conducând o autoutilitară marca Mercedes, înmatriculată în Ucraina. Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Satu Mare, în vehicul se mai aflau alţi patru cetăţeni ucraineni – doi bărbaţi şi două femei.

La controlul de frontieră efectuat la ieşirea din România, poliţiştii de frontieră sătmăreni au descoperit că în vehicul fusese amenajat un locaş special, în spatele banchetei pasagerilor. Iar în locaşul respectiv erau ascunse patru persoane. Din primele verificări efectuate, poliţiştii de frontieră sătmăreni au constatat că cele patru persoane ascunse în locaşul special amenajat erau cetăţeni din Republica Moldova, cu vârste cuprinse între 29 şi 33 de ani, trei dintre ei solicitanţi ai statutului de azilant în ţara noastră. Cei patru intenţionau să iasă ilegal din România cu scopul de a ajunge în Italia. Pentru această călătorie, odată ajunşi la destinaţie, fiecare dintre aceştia urma să plătească suma de 2.500 de euro.

Cetăţenilor basarabeni le-au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la ieşirea din ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat. Totodată, cei trei cetăţeni ucraineni, şoferul şi ceilalţi doi bărbaţi aflaţi în maşină, sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi. Persoanele urmează a fi prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare pentru luarea măsurilor legale care se impun.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite