Patinoar din Italia pentru sătmăreni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Franco Cersosimo a adus patinoarul din Italia
Franco Cersosimo a adus patinoarul din Italia

Un patinoar de 700 de metri pătraţi va fi amplasat timp de trei luni pe platoul din faţa Palatului Administrativ. Firma italiană a adus la Satu Mare unul din cele trei patinoare pe care le deţine.

Firma italiană Nuova Atlantica s-a asociat cu Primăria municipiului pentru amplasarea unui patinoar în centrul oraşului. Muncitorii au început de ieri montarea, iar în acest weekend urmează ca spaţiul să fie deschis publicului. Patinoarul este adus din Italia de către Franco Cersosimo, proprietarul Aquapark-ului din Vasarosnameny (Ungaria), dar şi a altor două piste de patinaj în ţara vecină. „La Satu Mare am venit din două motive: de dragul sătmărenilor, care sunt clienţii mei fideli la Aquapark, dar şi pentru un bun prieten care m-a ajutat la problemele administrative“, spune italianul Franco Cersosimo.

Franco Cersosimo a adus patinoarul din Italia

Teren gratuit de la municipalitate
Primăria a oferit gratuit teren firmei chiar în centrul oraşului, pe platoul din faţa Palatului Administrativ. „Firma a venit cu propunerea de colaborare, respectiv de a monta un patinoar în centrul oraşului, solicitându-ne în schimb doar un spaţiu care să fie uşor accesibil pentru locuitori. L-am oferit cu o singură condiţie: elevii să beneficieze de anumite reduceri“, spune primarul Iuliu ilyes.
Până în iarna aceasta, sătmărenii nu au avut un patinoar în centrul oraşului. „Anul trecut a venit o firmă din Sighetu Marmaţiei, care a amplasat un patinoar la marginea oraşului, în parcarea unui hypermarket, însă afacerea nu a fost benefică pentru investitor, chiria şi costurile de întreţinere fiind prea mari, iar clienţii prea puţini“, mai spune primarul.
Reduceri de 30% pentru grupuri de elevi
Preţul unei ore de patinaj va fi de 10 lei sau 7 lei pentru elevii care vin în grupuri organizate până la ora 14.00. „Am propus aceste reduceri pentru ca elevii să vină în grupuri de la şcoală pentru recreere şi sport“, mai spune Franco Cersosimo.
Orarul de funcţionare a patinoarului va fi de luni până joi şi duminică de la ora 10.00 la 18.00, iar vineri şi sâmbătă de la ora 10.00 la 22.00. Dacă va exista însă cerere, programul poate fi modificat. Patonoarul va rămâne în centrul oraşului până în 20 februarie.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite