Pataki Agota a câştigat finala Karaoke Live

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai mare concurs-maraton de karaoke şi-a desemnat câştigătorii aseară la MusiC’at cafe&pub. Din cei 9 finalişti aleşi pe parcursul ultimelor trei săptămâni, doar trei au ajuns pe podium, ocupând următoarele locuri: locul I: Pataki Agota, locul II: Suveg Karoly şi locul III: Halasz Beata.

Deşi cele patru seri în care s-a desfăşurat competiţia au fost reuşite din punct de vedere organizatoric şi publicul s-a distrat pe cinste, ca orice concurs, şi acesta a tras după sine nemulţumiri.

image

    Piesele intepretate de cei nouă finalişti au fost punctate de Mircea Deac – directorul Şcolii de Arte Satu Mare şi totodată un muzician profesionist, Nagy Aniko – actriţă la Teatrul de Nord şi Toth Klara – jurnalist.

Nemulţumirea spectatorilor

    Cea mai mare nemulţumire a celor prezenţi a fost faptul că unul din concurenţi a fost mult prea depunctat în comparaţie cu alţi patru participanţi, pentru simplul motiv că acesta este muzician de performanţă – ceea ce nu a fost o condiţie impusă de organizatori de participare la concurs.

image


    Concurentul a fost excepţional, a declarat Mircea Deac, directorul Şcolii de Arte Satu Mare – singurul care  avut legătura cu muzica în echipa de juriu- , motiv pentru care a şia cordat nota 10. Ceilalţi doi membrii ai juriului însă au punctat concurentul cu câte un 9, fără să aducă orice fel de comentarii. Acesta a fost şi motivul pentru care publicul s-a revoltat şi a început să-şi exprime părerea în timpul jurizării.
    „Foarte prost jurizat. Suntem dezamăgiţi de modul înc are s-aua cordat notele deoarece juriul a fost foarte subiectiv. Într-adevăr Florian cântă la un nivel mai profesionist decât ceilalţi concurenţi, însă din câte ştim acesta nu a fost o condiţie de  participare la concurs, cel puţin organizatorii nu au anunţat acest lucru. Mi se pare anormal să fie depunctat pentru că e prea bun”, spune Ioana Zaharia, spectator.

image

    Încă din semifinală, Mircea Deac a menţionat faptul că Florian ar trebui depunctat pentru că e profesionist, însă cu toate acestea i-a acordat note de 10 în ambele cazuri.
    Un alt spectator spune că nu e problemă cu faptul că Florian a fost depunctat, ci cu faptul că aceleaşi note de 9 le-a fost date altor concurenţi care nu au meritat.

    „Problema nu este că Florian a luat note de 9, ci că piesele altor patru concurenţi, care nici nu se pot compara cu piesa interpretată de el, au fost punctate cu aceleaşi note. Mi se pare că jurizarea a fost absolut subiectivă”, spune Flaviu Mateşan, spectator.

image

    „Nici prin gând nu mi-ar fi trecut că Florian nu va intra în top III. Când l-am auzit la repetiţii eram sigură că va fi cel care câştigă. Surpriza a fost mare când am văzut notele”, spune Halasz Beata, concurentă.

     Pe parcursul concursului, acompaniamentul muzical pentru concurenţi, dar şi atmosfera din pauze, a fost asigurată de formaţia sătmăreană 4 Ever.

Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite