Paştele Catolic, prea devreme pentru miei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mieii au lispit cu desăvârşire din piaţă
Mieii au lispit cu desăvârşire din piaţă

Punctul de sacrificare autorizat sanitar-veterinar pentru sacrificarea mieilor a fost abandonat de medici şi măcelari întrucât ciobanii au lipsit cu desăvârşire din piaţă.

Punctul de sacrificare s-a deschis la opt dimineaţa şi a fost închis după aproximativ două ore, din lipsă de ocupaţie. Ciobanii au lipsit cu desăvârşire din Piaţa de vechituri, singura din municipiu în care este permisă vânzarea mieilor. "Ne-am pregătit, din punct de vedere sanitar-veterinar totul este în regulă, punctul a fost deschis conform programului anunţat, însă n-a venit nimeni cu miei, deci n-am avut obiectul muncii” ne-a declarat Nicolae Glodeanu, directorul pieţei.
Medicii veterinari din DSVSA explică absenţa ciobanilor din piaţă prin faptul că Paştele Catolic a sosit mai devreme cu două săptămâni decât anul trecut şi că mieii sunt încă mici. „Mieii au un randament de creştere foarte mare, două săptămâni înseamnă mult la cantitate. Ne putem aştepta la o criză de miei acută de Paştele Catolic şi la una mai moderată de sărbătoarea Ortodoxă” afirmă un oficial din Direcţia Sanitar-Veterinară.  În magazine, carcasa de miel se vinde la un preţ de aproximativ 35 de lei kilogramul. 

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite