Părinţii protestează împotriva închiderii şcolilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Părinţii elevilor de la „George Coşbuc“ au semnat în această dimineaţă petiţia pe care au depus-o la Inspectorat şi Primărie
Părinţii elevilor de la „George Coşbuc“ au semnat în această dimineaţă petiţia pe care au depus-o la Inspectorat şi Primărie

Părinţii elevilor de la şcolile care urmează să fie desfiinţate în Satu Mare continuă protestele. Zeci de părinţi ai elevilor de la Şcoala  „Gerorge Coşbuc“ au protestat  în această dimineaţă faţă de decizia de comasare a şcolii.


Părinţii elevilor de la Şcoala „George Coşbuc“ s-au întâlnit în această dimineaţă şi au semnat o petiţie adresată Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Primăriei Satu Mare, prin care se opun mutării copiilor la Şcoala „Octavian Goga“. „Nu suntem de acord cu această comasare. De ce să ne mute pe noi la „Octavian Goga“, cum să înveţe copii noştri după-amiaza, să renunţăm la acest spaţiu, după ce şi noi, părinţii, am investit pentru condiţii excelente de educaţie“, spune Nicoleta Doboş, preşedinta Asociaţiei de Părinţi din şcoală. Ea susţine că la Şcoala „George Coşbuc“ învaţă 300 de elevi, cât prevede norma minimă. „De această şcoală ţine şi grădiniţa, ca structură.  Avem numărul necesar de copii. Noi avem copii pe care îi aducem aici şi la grădiniţă şi la şcoală“, spune Lucia Paul, un alt părinte.

Fără derogări

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean susţine însă că numărul mic de elevi din clase este motivul pentru care va avea loc comasarea şi în cazul Şcolii „George Coşbuc“.„Normele sunt foarte clare în privinţa numărului de elevi. Vorbim de minim 20 de elevi în clasele primare, 25 în clasele gimnaziale şi 30 pentru primul ciclu, respectiv clasele a I-a, a V-a şi a IX-a. Ori, la „George Coşbuc“ sunt clase cu câte 11-12 elevi“, afirmă Mariana Popa, inspectorul general şcolar. Părinţii sunt decişi să continue protestele. „Vom depune această petiţie, atât la Inspectorat, cât şi la Primărie. Dacă nu găsim înţelegere, ne vom adresa Ministerului“, mai spune Nicoleta Doboş.

Comasarea înseamnă economii pentru primărie

„Noi nu putem face nimic în această privinţă. Sunt măsurile Inspectoratului Şcolar, respectiv ale Ministerului. Ca proprietari, însă, ai unităţilor de învăţământ, noi plătim pentru şcolile aflate în chirie sume consistente, de circa 1.700.000 de lei pe an.  Dacă vom reuşi să mutăm în spaţiile ce vor fi eliberate unele şcoli care funcţionează în chirie, vom putea economisi bani serioşi“, susţine viceprimarul Kereskényi Gábor. La nivelul municipiului Satu Mare, o parte din elevii de la Şcoala nr. 13 vor fi mutaţi la şcolile generale 21 şi 5, cei de la „Dariu Pop“ vor fi comasaţi cu Şcoala „Avram Iancu“ şi „Bălcesu Petofi“, iar elevii de la Şcoala „George Coşbuc“  la „Octavian Goga“.





Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite