Părinţii protestează împotriva comasării şcolilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 50 de părinţi ai elevilor Şcolii Generale „Dariu Pop“ au protestat azi în faţa Primăriei Satu Mare ca urmare a intenţiei Inspectoratului Şcolar General de a comasa şcolile. Pentru că nu au fost primiţi de inspectorii şcolari, părinţii şi-au vărsat nervii pe edilii Sătmarului.

„Ne aşteptam la proteste“, a declarat primarului Iuliu Ilyes în faţa mulţimii de părinţi revoltaţi,care nu vor să accepte ideea comasării elevilor la alte şcoli. Decizia fost luată la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean, pe baza măsurilor hotărâte de Guvern pentru „eficientizarea” sistemului de învăţământ, incluzând şi desfiinţarea şcolilor cu mai puţin de 300 de elevi şi transferarea acestor elevi la alte şcoli. Cei peste 230 de elevi ai şcolii generale „Dariu Pop“ ar urma să fie mutaţi la o altă unitate de învăţământ.


Primarul Iuliu Ilyes nu a putut oferi o soluţie pe loc părinţilor nemulţumiţi, motivând că Primăria nu are niciun cuvânt de spus în privinţa sistemului salarizării. „Voi încerca s dicut cu conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean pentru a găsi o cale de mijloc“, a spus Ilyes.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite