Parcări în locul garajelor construite ilegal în cartierele sătmărene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea a dat ordin pentru demolarea tuturor garajelor construite în cartierele sătmărene. În locul acestora, Primăria intenţioenază să amenajeze parcări pentru autoturismele locuitorilor, în ideea de a economisi spaţiu.

Începând de azi, sătmărenii au la dispoziţie trei săptămâni să-şi adune lucrurile de prin garaje. Acestea, fiind amenajate în spaţii publice, vor fi demolate de autorităţile locale, în vederea curăţirii spaţiilor şi posibilităţii amenajării unor noi locuri de parcare.
„Aceste garaje ocupă în majoritatea cazurilor spaţiile inutil. Oamenii vin, parchează în faţa blocului, iar garajele rămân nefolosite, sau folosite ocazional. Acest lucru nu e corect faţă de cei care au maşină, dar nu au unde parca”, spune primarul Iuliu Ilyes.
În Satu Mare sunt sute de garaje construite între blocuri, iar acestea vor fi demolate, indiferent dacă înainte de anul 1990 proprietarii au primit sau nu autorizaţii pentru spaţiile pe care ele se află.
„Sunt câteva cazuri în care proprietarii acestor garaje au primit autorizaţii. Aceste autorizaţii vor fi retrase, iar respectivii nu vor mai fi nevoiţi să plătească impozite şi taxe”, continuă primarul.
După demoalrea garajelor, în spaţiile rămase libere, municipalitatea intenţionează să amenajeze parcări pentru locuitorii blocurilor din cartierele respective. „După această acţiune, din calculele aproximate reiese faptul că vor avea loc de parcare cu cel puţin 50% mai multe autoturisme, iar străzile nu vor mai fi aglomerate de maşini şi reparaţiile vor putea decurge cu mult mai uşor”, încheie Ilyes.

Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite