Păianjenii şi şerpii, în topul animalelor de companie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eranio şi Lică, tinerii îndrăgostiţi de tarantule
Eranio şi Lică, tinerii îndrăgostiţi de tarantule

Păianjenii şi şerpii, în topul animalelor de companie. Papagalii, peruşii, câinii de talie mică şi mijlocie, dihorii, peştii şi, mai nou, şerpii şi păianjenii sunt în topul preferinţelor sătmărenilor când vine vorba de animale de companie.

Oamenii sunt dispuşi să scoată din buzunare sute de lei pentru un papagal din speciile Rozela şi Alexander sau pentru un câine cu sau fără pedigree. Magazinele din oraş au oferte bogate de animale de companie, dar şi de hrană de calitate, accesorii şi vitamine.

Un piton tigrat costă 500 de lei
În timp ce bărbaţii preferă şerpii, tarantulele, păianjenii, fetele cumpără pisici, câini şi iepuri. „Am observat un interes crescut din partea băieţilor pentru animalele exotice. Se interesează cum îşi pot procura un şarpe sau un păianjen, iar noi le aducem la comandă. Şerpii costă câteva sute de lei. Avem un piton tigrat la 500 de lei. Anul acesta am vândut două exemplare şi nu sunt costisitori cu hrana. Mănâncă un şoarece o dată la două săptămâni“, susţine Ramona Matei, reprezentanta magazinului Happy Pet.
Un câine din rasele Bichon sau Caniche cu pedigree costă de la 200 la 250 de lei, iar cei fără pedigree se vând cu 150-200 de lei. În prag de sărbători pascale, la mare căutare sunt şi iepurii, în special cei pitici cu cap de leu, preţul unui exemplar fiind de 50 de lei. Magazinele mai pun la dispoziţia clienţilor şi hrana necesară întreţinerii, accesorii de toate tipurile, articole de îmbrăcăminte şi vitamine. Hainele se vând cu preţuri care pornesc de la 25 şi ajung la 35 de lei. „Sunt proprietarul a trei pisici şi doi câini. Săptămânal le cumpăr mâncare de 40 de lei, dar nu îmi pasă de bani pentru că simt că mă iubesc. Fac parte din familie“, a declarat Ioan Voinescu, unul din clienţii magazinelor de profil.  

Peşti cu 200 de lei bucata
La un alt magazin, Animal Center, hrana pentru animale, peştii şi păsările exotice conduc în topul vânzărilor. „Cel mai mult se caută hrana pentru câini şi pisici. De la noi, oamenii cumpără peşti, care pornesc de la 3 lei bucata şi pot ajunge la 200 de lei. Aducem la comandă şi câini de talie mică din rasele Bichon, Shi-tzu, York şi Westy“, a declarat Cristian Hudac, administratorul magazinului.  Câinii din aceste rase se vând la preţuri cuprinse între 200 şi 300 de euro. Hamsterii au preţuri între 10 şi 13 lei, iar pisicile de rasă se comercializează şi cu 100 de euro. 



Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite