PS Justinian Chira intronizat arhiepiscop onorific-Revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficierea solemnităţilor de înălţare a fost condusă de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române iar Şirul de spectacole de la Poesis a continuat, scriu ziarele locale în ediţiile de azi.

             Preasfinţia Sa Justinian Chira, episcop al Maramureşului şi Sătmarului, a fost ridicat la rang de arhiepiscop onorific printr-o Hotărâre a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. La ceremonia de acordare a rangului, care a avut loc duminică la Catedrala Episcopală “Sfânta Treime” din Baia Mare, a fost prezent şsi Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, alături de o serie de înalte feţe bisericeşti. Judeţul Satu Mare a fost reprezentat de către deputatul PSD Gheorghe Ciocan care este şi membru al Consiliului Eparhial, prefectul Radu Giurcă, primarul oraşului Negreşti, Nicolae Bura, protopopul de Satu Mare, Ioan Socolan, protopopul de Oaş, Mihai Feher şi protopopul de Tăşnad, Marian Crainic, scrie Gazeta de Nord-Vest.


La Poesis, urmează Miss Crăciuniţa “Informaţia Zilei” şi cel mai mare cozonac inaugurat de brutăria Fastus

Sâmbătă, 12 decembrie, spectacolele au continuat în grădina de iarnă de la Poesis. În perioada 5 – 20 decembrie 2009, cotidianul Informaţia Zilei, Hotel Restaurant Poesis, în colaborare cu Primăria municipiului Satu Mare, organizează cea de-a doua ediţie a Târgului Moşului la Poesis. Zeci de sătmăreni, alături de copilaşii lor, părinţi şi bunici, cu toţii au fost prezenţi la spectacolele susţinute de prichindei şi şcolari talentaţi. Sâmbătă, de la ora 18, Hotel Restaurant Poesis găzduieşte cea de-a doua ediţie a concursului Miss Crăciuniţa Informaţia Zilei 2009. În ultima duminică a Târgului Moşului, Brutăria Fastus inaugurează cel mai mare cozonac de Crăciun, titrează Informaţia Zilei.
 

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite