Satu Mare: Afaceri din înmormântări scumpe [REVISTA PRESEI LOCALE]

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare: Afaceri din înmormântări scumpe [REVISTA PRESEI LOCALE]
Satu Mare: Afaceri din înmormântări scumpe [REVISTA PRESEI LOCALE]

Tragedie pentru unii, afacere pentru alţii, titrează Gazeta de Nord-Vest făcând referire la înmormântări, iar moţii au solicitat sprijinul CJ Satu Mare pentru realizarea unui festival, scrie Informaţia Zilei.

             Dacă sătmărenii se plâng că viaţa este destul de scumpă, în momentul în care sunt puşi în postura de a îngropa pe cineva drag işi dau seama că nici moartea nu este prea ieftină. Criza locurilor de veci din Satu Mare a determinat o adevarată explozie a preţurilor pentru locurile de veci. Astfel, în cimitirele din municipiu un loc de veci poate ajunge până la 7.000 de lei. La aceste cheltuieli se mai adăuga costurile serviciilor funerare, care pot ajunge, de asemenea, până la câteva mii de lei, în timp ce serviciile preotului, cantorului, groparului şi a transportului ridică costurile cu încă câteva sute de lei. Astfel, cheltuielile totale pentru o înmormantare pot trece cu uşurinta peste 10.000 de lei, titrează Gazeta de Nord-Vest.


Moții cer sprijinul Consiliului Județean pentru organizarea unui festival

La Consiliul Județean Satu Mare și la Prefectură s-au ținut obișnuitele audiențe de marți. Csehi Arpad – președintele Consiliului Județean – a primit în audiență 5 persoane care au dorit să-și spună necazurile.
Răzvan Roșu – reprezentantul asociației culturale “Nepoții Iancului” din Marna – a dorit să-și spună nemulțumirile care îl frământă nu numai pe el, dar și pe alți moți din județ. El spune că moții nu sunt sprijiniți în acțiunile lor culturale din județ, pe motiv că sunt “venituri”, iar banii ceruți de asociația moților s-ar fi îndreptat spre unele asociații șvăbești de care nu a auzit nimeni, scrie Informaţia ZIlei.


Radu Pop - propus pentru funcţia de director al Finanţelor


Radu Pop are cele mai mari şanse să ajungă director coordonator al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Satu Mare, fiind propus pentru această funcţie de conducerea PD-L Satu Mare.

Surse din PD-L au declarat pentru PortalSM că listele cu noii director nu au fost încă încheiate, urmând să fie finalizate vineri. Cu toate acestea, deja au început să se trimită liste la Bucureşti pentru a se consulta şi conducerea centrală a partidului, scrie PortalSM.


Primăria vrea să refacă parcul de pe Bulevardul Cloşca

Conducerea Primăriei va înainta dezbaterii Consiliului Local în şedinţa extraordinară de joi un ambiţios proiect de hotărâre ce prevede reabilitarea completă a parcului de pe Bulevardul Cloşca. După votul consilierilor, care ne aşteptăm să fie pozitiv, Primăria Satu Mare va înainta o cerere de finanţare în cadrul Programului Naţional de Îmbunătăţire a Calităţii Mediului, contribuţia proprie a autorităţilor locale sătmărene în acest proiect fiind de 164.545 RON, expune  SatuMareOnline.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite