PREMIERĂ: Se deschide primul mall la Satu Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din toamna acestui an, sătmărenii se vor bucura şi de primul cinematrograf 3D. Până în prezent, gradul de ocupare a spaţiilor comerciale este foarte mic, iar de acest lucru depinde şi data inaugurării oficiale.

Unul dintre cele trei malluri care urmează să fie inaugurate în acest an în România se va deschide la Satu Mare. Grand Mall este în proprietatea omului de afaceri Gheorghe Moiş, deţinătorul companiei SC Mtecom SA, iar investiţia de 3,5 milioane de euro provine din surse proprii. Este cel mai bogat om de afaceri din Satu Mare după Vasile Lucuţ şi locul 236 în Top Forbes 500 miliardari.
Grand Mall este amplasat în centru oraşului, la intersecţia străzilor Ştefan cel Mae şi Iuliu Maniu, complexul comercial fiind construit prin amenajarea clădirii Vidago, locul de distracţie al sătmărenilor din secolul al XVIII-lea. Complexul este construit pe patru niveluri: subsol, parter, etaj şi mansardă, însemnând  8.000 mp şi 3.800 mp utili, spaţii comerciale.
La subsol va fi o cramă, pub, vinotecă şi sală de jocuri, parterul este construit pentru cinematograf, cafenea, cofetărie, gelaterie, farmacie şi magazine. Etajul este destinat magazinelor de îmbrăcăminte şi încălţăminte şi alte articole. La mansardă vot funcţiona unităţii fast-food, o cafenea şi o sală de fitness.

Cinematograf modern
Sala de cinema este amenajată pentru 70 de persoane, iar proiectorul este 3D. „Spaţiul este mai mic, dar cred că suficient pentru sătmăreni. Aparatele sunt de mare calitate, aduse din America şi Europa“,  declarat Livia Bratosin, directorul  general al SC Metecom SA Satu Mare.
Aceasta a mai precizat că în momentul de faţă se lucrează cu toată forţa pentru ca în luna septembrie, cinematograful să fie funcţionabil.

Fără comercianţi
Inaugurarea complexului comercial depinde în cea mai mare parte de gradul de ocupare a spaţiilor din interiorul mallului. „Criza financiară ne-a cam dat peste cap iar comercianţii simt la fel. Noi vrem nume de marcă în interiorul complexului. Ne-am gandit la McDonalds, însă totul depinde şi de ei. Până gradul de ocupabilitate nu este de 60%, nu deschidem mall-ul“, a spus directorul general. Preţurile de pornire pentru închirierea unui metru patrat în incinta mallului porneşte de la cinci euro.

Atrium - stop joc, Armonia - piua
Mallul de pe Strada Corvinilor, Atrium Center, nu se va mai deschide la Satu Mare, investitorii retrăgându-se. În ceea ce priveşte Complexul Armonia, lucrările de ridicare a construcţiei stagnează de mai bine de doi ani, cu toate că reprezentanţii promiteau că în primăvara anului 2010, îşi vor relua activitatea.  

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite