UPDATE Incendiul de la Bolda a mistuit 700 de hectare de pășune și pădure FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiu DEVASTATOR în județul Satu Mare
Incendiu DEVASTATOR în județul Satu Mare

Zeci de hectare de teren agricol și o parte a pădurii situată la marginea localității Bolda din județul Satu Mare au fost cuprinse de flăcări. Pompierii se luptă de șase ore fără să reușească să izoleze flăcările, care amenință să cuprindă localitatea Șandra.

UPDATE Potrivit unui comunicat de presă remis azi de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Someș“ Satu Mare, în incendiul izbucnit la Bolda a ars vegetația de pe aproximativ 630 de hectare de pășune. flăcările au cuprins și lziera pădurii din zona localității Bolda, aproximativ 70 de hectare. Pompierii încearcă acum să stabilească prejudiciul.     

Incendiul, extrem de puternic, propagat, potrivit pompierilor, din mai multe focare simultan, a izbucnit duminică după-amiază, în zona localităţilor Bolda şi Şandra din judeţul Satu Mare. Zeci de hectare de terenuri şi o parte însemnată a pădurii din preajma celor două localități au fost mistuite de flăcări. Pagubele nu au fost, pentru moment, evaluate.



Accesul autospecialei pompierilor în zonă a fost îngreunat de lipsa căilor de aces. Zece pompieri ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Someș“ Satu Mare au ajuns în zona afectată transportați de un autocamion. De aproximativ șase ore, cei zece pompieri, alături de aproximativ 35 de  pompieri voluntari din comunele învecinate, sprijiniți de angajații Ocolului Silvic, se luptă cu flăcările, pentru a ține incendiul sub control. Vântul împinge flăcările spre localitatea Șandra.

Maiorul Aurel Ulici, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Someș“ Satu Mare susține că intervenția ar putea dura până mâine dimineață. „Accesul autospecialei în zonă a fost imposibil, drumul fiind impracticabil“ a declarat purtătorul de cuvânt al ISU.

La ora 18, un hectar de vegetație fusese cuprins de flăcări, în zona localității Șandra. Localnicii susțin că incendiul ar fi fost pornit de oamenii din Stâna, după ce un grup de persoane a incendiat o pășune, pegătind terenul pentru lucrările agricole de primăvară. În câteva zeci de minute, focul a ajuns la pădurea dintre cele două localități. Pompierii și reprezentanții Poliției au demarat o anchetă pentru a stabili vinovații.

image
Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite