Otto Varga a trecut de la dans la horticultură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sătmăreanul a înfiinţat acum 17 ani Royal Dance, unul dintre cele mai importante cluburi de dans sportiv din ţară. A renunţat însă la dans şi acum cultivă flori şi legume.

Împreună cu Ovidiu Ignat, Otto a pus la cale, în 1993, înfiinţarea Royal Dance Club, unul dintre cele mai vechi şi importante cluburi de dans sportiv din ţară. „Eu de felul meu sunt un pionier în tot ceea ce fac, aşa că, la un pahar de vorbă cu Ovidiu, ne-am hotărât să înfiinţăm la Satu Mare un club de dans. Ideea a prins foarte bine şi în foarte scurt timp ne-am făcut cunoscuţi în toate concursurile la care am participat. În 1994 ne-am afiliat la Asociaţia de Dans Sportiv, iar în 1997 am fost ales membru în Consiliul de Conducere al Federaţiei, unde am preluat conducerea Comisiei de Organizare de Competiţii, al cărei preşedinte am fost peste 10 ani“,spune Otto. Sătmăreanul este foarte mândru că din mâinile lui au ieşit o serie de campioni şi vicecampioni naţionali la toate categoriile de vârstă şi de clasă. „Este deosebit de reconfortant să vezi că după o muncă asiduă apar şi rezultatele. În anul 2000 eram cotaţi între primele cinci cluburi din România şi tot în această perioadă am participat la două campionate mondiale. Lista sportivilor importanţi de la Royal Dance Club este mare, însă indiscutabil cel mai valoros produs al nostru a fost Marius Iepure, campion naţional şi momentan unul dintre cei mai buni dansatori din Germania“, afirmă Otto.

Recunoscut şi pe plan internaţional

Cu trecerea anilor, valoroarea de antrenor, dar şi de organizator de competiţii i-au fost recunoscute şi pe plan internaţional, aşa că în 2004 a luat licenţa la Associazione Nazionale Maestri di Ballo (Italia), în 2006 a fost ales membru BDFI (Balroom Dance Federation International), iar un an mai târziu a devenit arbitru internatioţinal la World Dance Council. Din păcate un accident grav de maşină a pus punct carierei de antrenor şi de organizator, aşa că a hotărât să nu mai candideze la posturi de conducere.
Pionierat în horticultură şi legumicutlură
Fire întreprinzătoare, Otto a hotărât, după ce accidentul nu i-a mai permis să se ocupe de dans, să înceapă o afacere în horticultură şi legumicultură. Cu ajutorul unui proiect SAPARD a pus pe picioare prima seră ecologică din Matu Mare. „La început paşii au fost ceva mai timizi, însă pe parcurs am reuşit să ne extindem, astfel că momentan am plantaţi 3.500 de metri pătraţi de flori şi 6.000 de metri pătraţi de legume sau mai exact 30.000 de garoafe, 20.000 de crizanteme şi 50.000 de răsaduri de legume“, încheie sătmăreanul.

Ce-i place
Îi place enorm să muncească. „De abia aştept să vină ziua următoare pentru a putea merge să muncesc. Lucru valabil şi când mă ocupam de dansuri“, susţine Otto. Adoră excursiile şi călătoriile.

Ce nu-i place
Nu-i place să lucreze cu oamenii care sunt neînţelegători şi neştiutori.

Întrebări şi răspunsuri:
Există un secret al succesului?
O.V – Cu multă muncă se poate obţine orice. Faptul că am făcut sport de performanţă m-a disciplinat mult, lucru care mai pe urmă m-a ajutat şi în viaţa de zi cu zi, în sensul că am ştiut cum să câştig, dar şi cum să pierd. Nu trebuie să uiţi de oamenii care au stat lângă tine la greu şi să nu uiţi de unde ai plecat.
Ce înseamnă dansul pentru tine?
O.V – Dansul va rămâne mereu un capitol foarte important al vieţii mele care mi-a dat multe bucurii şi satisfacţii profesionale.

Profil
Născut: 27 martie 1970, Satu Mare
Studii: Facultatea de Ştiinţe Economice, Universitatea „Vasile Goldiş“
Familie: necăsătorit

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite