Oşencuţa de aur – revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deţinătoarea unui palmares impresionant, în anul 2008 Nadina Hotca a fost medaliată cu aur la campionatul mondial de gimnastică, titrează Gazeta de Nord Vest, iar Informaţia Zilei scrie de concursul de vinuri nobile, desfăşurat în acest weekend la Foieni.

Născută în anul 1988 în comuna Turţ din Ţara Oaşului, în anul 2000 a devenit elevă a Liceului Sportiv din Deva, unde s-a înscris din dorinţa de-a se consacra în domeniul gimnasticii artistice. Flerul antrenorilor din cadrul cunoscutei şcoli sportive din Deva, unde de-a lungul anilor s-au format gloriile gimnasticii româneşti, n-a dat greş cand au îndrumat-o înspre gimnastica aerobică, ramura pentru care o recomandau incontestabil calităţile necesare practicării acestui sport. În felul acesta, la numai 12 ani, departe de căldura căminului de acasă şi nevoită să învete singură totul din mers, Nadina Hotca a auzit pentru prima dată despre gimnastica aerobică, scrie Gazeta de Nord Vest.


Podgorenii din Foieni au deschis seria concursurilor de vinuri nobile

Un plus de calitate s-a obţinut în multe localităţi consacrate pe seama cursurilor de şcolarizare a viticultorilor, organizate de Oficiul Judeţean de Consultanţă Agricolă (OJCA). Foarte utile sunt şi sfaturile care se dau în urma evaluării probelor de vinuri nobile înscrise în concurs. De cele mai multe ori se oferă şi soluţii pentru înlăturarea deficienţelor constatate.
O creştere a calităţii vinurilor nobile din producţia anului trecut s-a evidenţiat şi la concursul care a avut loc la Foieni, la sfârşitul săptămânii abia încheiate. Păstrând tradiţia, podgorenii din această comună au deschis seria concursurilor locale de vinuri nobile, fără implicarea altor organisme. Câte concursuri se vor organiza în perioada următoare este greu de anticipat. Ceea ce ştim în acest moment este că pentru sfârşitul săptămânii acesteia este programat concurs de vinuri nobile la Cămin, scrie Informaţia Zilei.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite