Opt oameni puternici se întrec la Carei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Strong Man“ se desfășoară în premieră la ștrandul termal din Carei. Show-ul se va desfășura în incinta ștrandului termal. Reprezentantul României la această competiție este sătmăreanul Alexandru Cortean, alias „Big Sany“, de 38 de ani.

Opt campioni la haltere din Satu Mare, Ungaria și Serbia se vor întrece mâine într-un concurs internațional cu oameni puternici, găzduit în premieră la Carei. Show-ul se va desfășura în incinta ștrandului termal. Reprezentantul României la această competiție este sătmăreanul Alexandru Cortean, alias „Big Sany“, de 38 de ani. „Spectatorii vor avea ce să vadă. Oameni puternici ce ridică bușteni, trag camioane sau cară blocuri de piatră de 140 de kilograme“, a declarat Alexandru Cortean, care este şi organizator al evenimentului. Darázs Ádám, cunoscut drept unul dintre cei mai puternici zece oameni din Europa, va arbitra probele. Concursul se va desfăşura pe perechi, după modelul competiţiilor internaţionale şi va cuprinde patru probe.

Zilnic ridică sute de kilograme
Alexandru Cortean ridică sute de kilograme zilnic, iar în 2005 – 2006 a cucerit titlul de cel mai puternic român. Titlul l-a câștigat la un concurs național de powerlifting susţinut la Alba Iulia în 2005. Atunci a ridicat de jos 350 kg, a împins de la piept, culcat, 280 kg, şi a făcut genoflexiuni cu 340 de kg. „Chiar dacă sunt mulțumit de rezultatul obținut la concurs și de titlul de cel mai puternic român, nu mă voi opri aici” , a spus sătmăreanul. În prezent este singurul sportiv care a reușit să doboare recordul de 810 kilograme ridicate per total.
Accidentat la brațul drept
Chiar dacă în urmă cu două săptămâni, sătmăreanul s-a accidentat la brațul drept, Alexandru speră să câștige. „Am ridicat un cauciuc de 500 de kilograme și am suferit o întindere de mușchi. Mi s-a învinețit toată mâna, însă a trecut destul de repede. O consider o accidentare minoră“, a mai precizat Sany. Acesta va concura alături de campionul național al Ungariei.
Sportivul măsoară 1.85 metri şi are 129 de kilograme. A început de la 14 ani să facă box, după care a trecut la culturism, însă şi-a dat seama că powerliftingul este sportul care-l prinde cel mai bine. Primul concurs l-a care a participat a fost în anul 2001 la Bucureşti. Atunci s-a clasat pe locul cinci.  Împreună cu Adam Darazs, multipul campion al Ungariei, a iniţiat la Satu Mare unul dintre cele mai puternice concursuri de profil din ţară. Concursul va începe la ora 14.00. Un bilet la intrare costă 7 lei.


Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite