Satu Mare: Operaţiunea „Ghiozdanul“ aduce clienţi librăriilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare: Operaţiunea „Ghiozdanul“ aduce clienţi librăriilor
Satu Mare: Operaţiunea „Ghiozdanul“ aduce clienţi librăriilor

Magazinele cu rechizite sunt pline cu o săptămână înainte noului an şcolar. Părinţii care au copii în primii ani de şcoală au început să le cumpere rechizite încă din ultima săptămână a lunii august.

Librăriile sunt la mare căutare în această perioadă, traversând cea mai bună perioadă a anului. Clienţii, părinţii şi copiii care aşteaptă noul an şcolar, cumpără cantităţi mari de rechizite.

Isterie Hannah Montana

Pentru a fi siguri, patronii librăriilor şi-au aprovizionat magazinele încă de la jumătatea lunii august. Din spusele vânzătorilor, un părinte poate cheltui pe rechizite între 50 şi 150 de lei, factorul cheie fiind pretenţiile copilului. „Este o isterie Hannah Montana, mult mai puternică decât Potteriada. Caiete, pixuri, cărţi de colorat cu acest personaj sunt cele mai căutate“, spune Maria Crişan, vânzătoare la librăria Accent.
Vânzătorii au remarcat în schimb că liceenii nu se înghesuie la rechizite decât după începerea anului şcolar, iar pentru elevii de clasa întâi, părinţii cumpără mai mult decât s-ar cere la şcoală. „E un moment important în viaţa unui părinte. Facem acest sacrificiu şi cumpărăm probabil şi lucruri de care n-au nevoie copiii noştri, tocmai pentru că ne simţim special“, declară Silvia Curţ, 34 ani, clientă la librăria Princeps.


Concurenţă ştearsă


Una dintre cele mai căutate mărci este Herlitz, fie că e vorba de pixuri, fie caiete sau cărţi de colorat. În timp ce unii părinţi cheltuie 150 de lei, alţii se rezumă la rechizite chinezeşti sau aşteaptă ofertele din marile magazine. „Noi credem că magazinul Real sau alte supermarketuri nu reprezintă o concurenţă serioasă. Avem clienţii noştri, ei au clienţii lor“, adaugă Maria Crişan.
Ghiozdanele se vând cu preţuri între 18 şi 60 de lei, în funcţie de mărime, caietele studenţeşti între 1,7 şi 5 lei, penarele cele mai simple pot fi găsite la 3 lei, iar cariocile la 2,5 lei setul.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite