Satu Mare: Odorenii trimit peste 800 de pachete cu alimente în Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

TIR-ul cu alimente colectate de la localnicii din Odoreu porneşte astăzi spre Moldova. Produsele vor fi încărcate în TIR în această după masă de la ora 17.00 şi vor fi transportate în două localităţi din Moldova afectate de inundaţii. 

Cele două localităţi unde vor ajunge alimentele donate de cetăţenii din Odoreu sunt Siretul şi Rădăuţi. 

Cei 63 de voluntari din localitatea Odoreu au reuşit să adune 820 de pachete cu alimente şi produse de igienă dar şi peste 26.500 de lei. „Am adunat 700 de kilograme de făină, 105 kilograme de zahăr, 95 de kg de orez, 174 de litri de ulei, 70 de kilograme de făină de mălai, griş, macaroane, conserve, cartofi. Am împărţit alimentele în 410 pachete. În fiecare pachet am pus cartofi, ceapă, făină, ulei, zahăr, orez, macaroane, conserve şi pateu. Şi din produsele pentru igienă am făcut 410 pachete în care am pus 800 de grame de detergent un săpun de rufe şi unul pentru corp. Am mai reuşit să adunăm peste patru tone de cereal, apă şi ciocolată“, a declarat Nicolae Fodor iniţiatorul campaniei.

Acesta a preluat modelul spaniol de solidaritate.  Voluntarii odoreni vor umbla din casă în casă şi vor împărţi pachete sinistraţilor. Fiecare pachet conţine alimente în valoare de 54 de lei.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite