Satu Mare: Holograf concertează azi în P-ta 25 Octombrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare: Holograf concertează azi în P-ta 25 Octombrie
Satu Mare: Holograf concertează azi în P-ta 25 Octombrie

Mii de oamenii s-au distrat aseară în P-ţa 25 Octombrie. Sărbătoarea continuă astăzi şi mâine, când vor concerta Vunk, Holograf, iar duminică Pasărea Colibri

Mii de sătmăreni au fost  întâmpinaţi aseară în stitlul binecunoscut Timişoreana: bere, mâncare tradiţională, muzică live şi concursuri care au făcut istorie. Timişoreana şi-a reluat tradiţia de a colinda vara prin ţară, în întâmpinarea iubitorilor berii cu istorie. Caravana a poposit aseară la Satu Mare, iar până dumnică noaptea promite distracţie pe cinste.
Pentru prima dată, Serbările Timişoreana celebrează trei secole, fiecare perioadă din istoria berii fiind marcată de întreceri şi personaje specifice: jonglerii din perioada medieval, statui vii, fotografii la minut şi concursuri de aruncare a cercurilor din epoca medieval, iar “maşina de dans”  şi animatoarele pe role i-au trimis pe sătmăreni direct în era dico. 

Lume multă

Vremea caniculară nu i-a scos pe sătmăreni din casă mai repede de lăsarea serii. Abia după orele 21.00, Piaţa 25 Octombrie a devenit o mare de oameni care se înghesuia la butoaiele de bere. Atmosfera a fost una pe cinste. În cele trei spaţii distincte care au compus locul de desfăşurare a serbărilor, petrecăreţii au descoperit, pe lângă berari de toată nădejdea, meşteşugari şi jonglerii evului mediu. “Este foarte frumos, copilul este încântat de tot ce vede”, a declarat Eva Layos.
Spectacolele de pantomimă a adunat sute de oameni, fiecare dintre ei pozând cu statuiile vii. Încântaţi de modul în care îşi interpreta rolul, oamenii s-au declarat mulţumiţi încă din prima seara. “Mă bucur că în oraşul nostru sunt organzate evenimente de bun gust”, a spus Mihai Lockli. Trecătorii au fost furaţi de frumuseţea celor două animatoare pe role, care s-au străduit să îi introducă în era disco.

Mii de oameni la Compact

După orele 20.00, pe scena amplasată în Piaţa 25 Octombrie au concertat aseară trupele Zero şi Compact. Show-ul cel mai mare a fost făcut de ultima trupă. Melodiilor celor de la Compact i-a adunat pe oameni în faţa scenei încă de la ora 21.00. Au fost mii de suflete, organizatorii fiind plăcut surprinşi de rezultatele primei seri.
Astăzi, Timişoreana  a redeschis serbările la ora 12.00, iar seara îi aşteaptă pe iubitorii de muzică pentru concertele celor de la VUNK şi Holograf, până la ora 22.30. În ultima zi a sebărilor, amatorii de “Oldies but goldies’ vor asculta cele mai cunoscute melodii ale trupei Pasărea Colibri. Concertul va începe duminică, după orele 20.00.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite