Satu Mare: Obiecte de cult furate la comandă - revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimii zece ani, peste 40 de obiecte de cult au fost furate din bisericile sătmărene, multe ajungând în colecţii particulare din Occident, scrie Gazeta de Nord - Vest, iar concediul obligatoriu de 4 zile pe lună va afecta activitatea polițiștilor, scrie Informaţia Zilei


             Politiştii sătmăreni încearcă să dea de urma a peste 40 de obiecte de cult, care au fost furate în ultimii zece ani. Cele mai multe dintre spargeri au fost date de hoţi în bisericile din mediul rural. Până în prezent, doar patru dintre obiectele furate au fost recuperate de poliţişti. Potrivit unor surse din rândul traficanţilor de antichităţi, obiectele de cult au fost furate la comandă, ajungând în posesia unor colecţionari privaţi din Occident, scrie Gazeta de Nord - Vest.

Concediul obligatoriu de 4 zile pe lună va afecta activitatea polițiștilor, scrie Informaţia Zilei

Cu toate că la ora actuală Inspectoratul de Poliție al Județului Satu Mare funcționează cu un deficit de personal de 20%, polițiștii sătmăreni vor beneficia lunar de 4 zile de concediu fără plată, respectiv 4 zile în luna noiembrie și 4 zile în luna decembrie. De luna viitoare la nivelul întregii țări va începe angajarea absolvenților Academiei și școlilor de poliție. De asemenea polițiștii vor primi prima tranșă a banilor pentru echipament, precum și a restanțelor la plata chiriei. Anunțul a fost făcut de chestor principal de poliție Dan-Valentin Fătuloiu, secretar de stat în cadrul MAI, șef al Departamentului Ordine și Siguranță Publică, la ședința Consiliului Național al SNPPC.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite