Satu Mare: Mămică moartă la două zile după naştere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O mămică de numai 21 de ani din Terebeşti, judeţul Satu Mare, a murit la Spitalul Judeţean după ce a născut un băieţel sănătos. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) şi spitalul au deschis anchete pentru a stabili cauza morţii.

Femeia a fost internată joi după-amiază. A doua zi, ea a născut un băieţel sănătos, dar duminică dimineaţa a făcut stop cardio-respirator. După o resuscitare de 23 de minute, tânăra şi-a revenit şi a fost transferată la secţia de Reanimare. În aceeaşi zi, în jurul orei 18.00, a mai făcut un stop cardio-respirator, din care şi-a revenit după opt minute de resuscitare.
A urmat însă al treilea stop, care i-a fost fatal: mămica a decedat. „Femeia a fost transportată şi internată la spital fără niciun fel de informaţii cu privire la starea ei. Nu există documente ce privesc evoluţia sarcinii şi sănătatea tinerei. Din acest motiv s-a dispus efectuarea necropsiei. Totodată, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare a început o anchetă pentru a stabili care pot fi cauzele decesului”, a declarat Rodica Lohan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Satu Mare. DSP va realiza un raport medical în urma anchetei pe care o efectuează, urmând ca astăzi să se finalizeze şi necropsia.
Conform medicilor, tânăra provenea dintr-o familie defavorizată, motiv pentru care nu se află în evidenţele vreunui medic de familie ori a unui medic ginecolog. Ea a mai născut doi copii, în 2007 şi 2009, fără complicaţii.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite