UPDATE: Femeia din Carei care a decedat la patru zile după cezariană suferea de meningită purulentă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rezultatul autopsiei efectuate în această dimineață arată că femeia de 35 de ani din Carei a murit din cauza meningitei purulente de care suferea la internarea în spitalul județean din Satu Mare. „Avem rezultatul autopsiei. Acesta confirmă existența maningitei purulente însă așteptăm și rezultatele însămânțării lichidului cefalorahidian care vor fi finalizate peste câteva zile. Părerea noastră este că femeia era bolnavă

Florica Coste, de 35 de ani, din satul Cean, orașul Carei a murit marți după masă în salvarea care trebuia să o ducă la Clinica de Boli Contagioase din Cluj, la patru zile după ce a născut prin cezariană o fetiță perfect sănătoasă. Potrivit medicilor sătmăreni, femeia s-a îmbolnăvit de meningită și era într-o stare foarte gravă. Conducerea spitalului a demarat o anchetă internă pentru a stabili cum a contactat femeia virusul meningitei. Autopsia va fi efectuată în cursul zilei de azi.

Adusă în comă la Satu Mare

După ce a stat două zile în spitalul de la Carei pregătindu-se să aducă pe lume primul ei copil, Florica Coste, a început să se simtă rău iar în dimineața zilei de 14 ianuarie a fost transferată cu o salvare la spitalul din Satu Mare. „A ajuns la noi în comă profundă, cu temperatură, convulsii și tensiune mare. Fiind în travaliu, sarcină de 38 de săptămâni, am decis să o operăm de urgență pentru a o salva atât pe ea cât și pe copil“, a declarat Vasile Matiz, medicul care s-a ocupat de cezariană.

Imediat după cezariană, femeia părea că se simte mai bine, însă la scurt timp au reapărut convulsiile, medicii supunându-o unui examen RMN, rezultatul fiind edem cerebral.

Internată la Terapie Intensivă
Femeia a fost intubată și internată la Terapie Intensivă, unde a primit tratament cu antibiotice și anticoagulante, însă în următoarele două zile starea de sănătate a acesteia a oscilat. „Duminică dimineața părea că se simte mai bine. A fost detubată și a început să fie hrănită printr-o sondă, însă seara face febră din nou, iar, luni dimineața, are iar febră și este confuză. Atunci am decis să i se facă un examen neurologic“, mai spune Vasile Matiz. Rezultatul examenului arată că femeia suferea de meningoencefalită acută.

Femeia a fost intubată, marţi, din nou, iar medicii au decis să o transfere la clinica din Cluj. Hârtiile de externare au fost gata la ora 15.25, însă singura salvare dotată cu aparatură necesară pentru persoane intubate a soseștit la spital, după două ore, abia la ora 17.30.  Femeia a fost preluată, iar pe drum, la 17.45, aceasta a intrat în stop cardiac, iar la 18.08 medicii i-au declarat decesul.  


Familia nu a depus plângere
Până în prezent, familia femeii nu a depus nici o plângere. „Autopsia, care va fi efectuată în cursul zilei de azi, va aduce lumină în acest caz. Ancheta internă este în desfășurare“, a spus și directorul medical, Cristian Rusu.


Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite