O familie de artişti şi-a deschis propriul atelier

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Familia Paul-Trifu a organizat prima expoziţie de tip „Atelier de familie“
Familia Paul-Trifu a organizat prima expoziţie de tip „Atelier de familie“

Patru din cei cinci membri ai familiei Paul-Trifu şi-au vernisat prima expoziţie comună. Au fost expuse picturi de ulei pe pânză şi texo, desene în grafică şi o colecţie de haine tricotate.

O familie de artişti sătmăreni şi-au deschis prima expoziţie comună la Galeria de Artă Contemporană.
Gheorghe şi Lia Paul-Trifu şi fiicele Casandra şi Codruţa, patru artişti plastici, graficieni şi designeri vestimentari şi-au expus peste 40 de lucrări într-o expoziţie intitulată „Atelier de Familie Paul-Trifu“.
„Este prima expoziţie a familiei, până acum având doar expoziţii separate, respectiv alte două împreună cu soţul meu“, spune Lia Paul-Trifu, mama.
Lia şi Gheorghe Paul Trifu au mai organizat expoziţii comune în anul 2000, respectiv în 2005, făcând o adevărată tradiţie din vernisajele organizate din cinci  în cinci ani.
„Împreună cu soţia mea am făcut un obicei din a organiza expoziţiile odată la cinci ani, cea de acum fiind a treia şi totodată cea mai complexă, cu participarea fetelor. Sperăm ca şi pe viitor să realizăm un astfel de eveniment familial“, spune Gheorghe Paul-Triful, capul familiei.

37 de picturi de ulei

La vernisajul expoziţiei de marţi, soţii Paul-Trifu au expus în total 37 de picturi de ulei pe pânză şi texo, iar fiicele lor au expus colecţia „Incandescent” – design vestimentar, respectiv o colecţie de grafică. „Am surprins în foarte multe dintre lucrări natura, fie ea vie, fie moartă, respectiv soţul meu a expus şi câteva portrete, iar eu picturi ce au ca subiect creştinisul“, mai spune Lia Paul-Trifu.
Fata cea mică, Codruţa (23 de ani), şi-a expus colecţia de design vestimentar din tricotaj, intitulată „Incandescent“ pe care a realizat-o pentru licenţă, ea fiind acum masterand în anul II la Timişoara. Cea mare, Casandra (24 de ani), şi-a expus lucrări în grafică, colecţie numită „Abstract“. Ea este angajată la Timişoara la o tipografie, ca grafician, oraş în care chiar anul acesta şi-a încheiat studiile de masterat.
Deşi nu au fost forţate de împrejurimi, fetele Casandra şi Codruţa au ales drumul artei. Mai puţin mezinul familiei, care este un împătimit matematicii şi informaticii.
„Ne bucurăm că şi fetele noastre au devenit artiste, şi asta fără să facem presiuni ori să le îndrumăm spre şcoli de profil. În schimb, băiatul nostru este în clasa a XII-a la Liceul «Eminescu», profil mate-info, şi nu are înclinaţii spre artă“, mai povesteşte mama.

Citat: Împreună cu soţia mea am făcut un obicei din a organiza expoziţiile odată la cinci ani Gheorghe  Paul-Trifu
PICTOR

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite