O asistentă medicală din Satu Mare a fost premiată la Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gózner Katalin, asistentă-şefă la Secţia de obstetrică-ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare, a fost premiată pentru întreaga activitate la galele organizate la Teatrul de Stat din Oradea. 

Decernarea premiilor „Dr. Mozes Carol" şi „Dr. Marta Buteanu" a avut loc sâmbătă, la Oradea, la finalul conferinţei internaţionale cu titlul „Trecutul şi Prezentul Asistenţei Medicale Orădene".

Gózner Katalin lucrează din 1983 ca asistentă medicală la Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare. În cei aproape 30 de ani de carieră a participat activ la 5.500 de operaţii şi a contribuit la pregătirea tuturor generaţiilor de asistente de la Spitalul Judeţean Satu Mare.

A ocupat funcţia de preşedinte la nivelul Spitalului Judeţean şi  vicepreşedinte la nivel judeţean a sindicatului Sanitas timp de mai bine de 10 ani.

Conferinţa medicală de la Oradea a fost organizată de Fundaţia pentru Sănătate, în colaborare cu Universitatea din Oradea - Facultatea de Medicină şi Farmacie, Colegiul Medicilor din România, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România şi s-a desfăşurat în 11 şi 12 mai.

Premiul „Dr. Mozes Carol" a fost instituit în anul 2011 la iniţiativa Fundaţiei Partium şi a senatorului Cseke Attila, fost ministru al sănătăţii şi care a recompensat cei mai buni asistenţi medicali din judeţele Bihor, Satu Mare şi Sălaj.
Premiul a fost înmânat de către foştii miniştri ai sănătăţii, senatorul Cseke Attila, dr. Ritli Ladislau şi Csehi Arpad, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare.  

Dr. Mozes Carol, medic diagnostician de excepţiei, a fost promotorul învăţământului sanitar bihorean, înfiinţând în 1968 Şcoala Tehnică Sanitară de Asistenţi Sanitari, elaborând primele manuale pe care apoi le-a perfecţionat pentru pregătirea cadrelor medicale medii. „Tehnica îngrijirii bolnavului" este lucrarea sa de căpătâi, considerată „biblia asistentelor medicale", servind ca manual pentru generaţii de cadre medicale.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite