Satu Mare: Sute de kilograme de vopesele şi ciment expirat, confiscate de OPC

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare: Sute de kilograme de vopesele şi ciment expirat, confiscate de OPC
Satu Mare: Sute de kilograme de vopesele şi ciment expirat, confiscate de OPC

Valoare amenzilor date se ridică la suma de 184.000 lei. Şi magazinele „orice produs la 10 lei“ au fost luate în vizorul comisarilor, fiind confiscate 1480 de produse.


Aproape 700 de kilograme de materiale de construcţii au fost retrase definitiv de la comercializare după ce inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Satu Mare le-au găsit cu termen de valabilitate depăşit. Controlul s-a desfăşurat la un număr de 25 de operatori economici, acţiunea încheiindu-se şi cu aplicarea unor amenzi, în valoare de 184.000 lei.
„Am descoperit operatori economici care ofereau spre vânzare grunt, eurochit, ciment Structo, vopsele, silicoane, toate nefiind în termenele de valabilitate“, a declarat Valentin Breban, director coordonator adjunct al Oficiului pentru Protecţia Consumatorului Satu Mare, în cadrul conferinţei de presă, susţinută azi. Valoarea produselor oprite temprorar de la comercializare se ridică la suma de 25.064 lei, iar cele oprite definitv la 26.223 lei.

Amenzi pentru orice produs 10-12 lei

Cea de-a doua acţiune tematică organizată de comisarii OPC a fost organizată la magazinele „orice produs la 10-12 lei“ unde au fost constatate multe deficienţe. „produsele textile nu aveau traduceri în limba română, pentru încălţăminte nu aveau pictograme, iar la majoritatea produselor textile le lipseau compoziţoa fibroasă“, a mai spus Valentin Breban. Din cei cinci operatori verificaţi, trei dintre ei s-au ales cu amezi care depăşesc suma de 24.000 lei. Totodată, 1480 bucăţi de produse au fost oprite temporar de la comercializare până la remediarea deficienţelor.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite