Nivelurile apelor din județ sunt în scădere ușoară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Faza a doua de apărare se menține pe râurile Crasna și Domânești
Faza a doua de apărare se menține pe râurile Crasna și Domânești

Nivelul apelor din județul Satu Mare este în scădere ușoară deși codul galben de inundații expiră mâine la ora 14.00. Potrivit hidrologilor sătmăreni se menține faza a doua de apărare pe râurile Crasna și Domănești.

Nivelul râului Someș este în scădere ușoară după ce ieri mai avea patru centimetri până la cota de atenție. „Pe cele două râuri unde se menține faza a doua de apărare apa a ajuns la jumătatea digurilor. Din păcate veștile privind prognoza meteorologică nu sunt tocmai bune. Ploile se întorc de miercuri“, a declarat reprezentantul Serviciului de Gospodărire a Apelor Române Satu Mare, Adrian Mașca.  Codul galben de inundații se menține până mâine la ora 14.00 iar pe râurile Tur, Someș și Crasna se aşteptă creşteri de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de atenţie.


Străzi inundate în municipiu

În primele zile din acest an, precipitațiile căzute la Satu Mare au provocat inundații pe cîteva străzi din municipiu. Astfel, porțiuni mari din străzile Căprioarei, Dorobanților și Lucian Blaga dar și trotuare au fost pline de apă, șoferii și pietonii fiind nevoiți să găsească rute ocolitoare. Numeroși cetățeni au sunat la pompieri și au cerut ajutor. În urma sesizărilor, societățile SAMCIF și APASERV au instalat motopompe și vidanje pe străzile inundate cu ajutorul cărora au evacuate apa pluvilă

Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite