UPDATE VIDEO Bilanțul unei nopți de cod galben: drumuri și școli închise, localități fără curent

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În tot judeţul ninge în continuare/foto: Arhiva
În tot judeţul ninge în continuare/foto: Arhiva

Cinci localități fără curent electric, 835 de elevi din nouă sate au liber de la școală și 13 drumuri județene și comunale au fost blocate de zăpadă. Un utilaj a rămas înzăpezit în zona localității Marna, în timp ce încerca să deszăpezească drumul comunal acoperit de zăpadă. Alte 15 mașini au rămas înzăpezite pe drumurile acoperite de nămeți din județ. De la ora 6 dimineața, circulația a revenit la normal.

UPDATE ORA 8.30

De la ora 6, circulația pe drumurile județene și comunale din Satu Mare a fost reluată. În prezent, niciun drum nu mai este închis.

Potrivit comunicatului remis de Comandamentul de iarnă, se circulă în condiţii de iarnă pe toate drumurile judeţene, pe tronsonul de drum judeţean de la Chereuşa până la intersecţia cu Pir s-a redeschis traficul pe un singur sens de circulaţie, maşinile fiind dirijate de echipaje ale Poliţiei. Pentru evitarea producerii de blocaje, se recomandă participanţilor la trafic să evite tronsonul de drum judeţean DJ 108M Chereuşa - intersecţie cu drumul spre Pir. Potrivit sursei citate, în prezent nu sunt localităţi izolate. Echipele Electrica au reuşit să restabilească alimentarea cu energie electrică a comunei Săuca şi parţial Turulung şi Livada, în timp ce la Pir şi Drăguşeni se lucrează la remedierea problemelor, estimându-se că furnizarea energiei electrice se va relua până în jurul prânzului.

Ora 0.00


Miercuri, la ora 21, 13 drumuri județene erau blocate iar localitățile Săuca, Pir, Drăguşeni şi parţial Turulung şi Livada au rămas fără electricitate. Comandamentul de iarnă, reunit după anunțarea codului de ninsori și viscol pentru partea de nord a țării, a dispus preventiv închiderea unor școli din zonele cel mai afectate de zăpadă. Astfel, 835 de elevi au „scăpat” de ore astăzi. Este vorba despre elevi din satele Dindești, Irina, Scărișoara Resighea, Chereușa, Dindeștiul Mic, Rădulești, Ady Endre și Satu Mic, care făceau naveta la Tășnad și comunele Andrid, Pișcolt, Santău, Petrești, Căuaș, Craidorolț și Pir, ultima școală fiind închisă iar restul – doar izolate de navetiști. „Am luat măsura pentru a preveni înzăpezirea mașinilor de transport a elevilor” a declarat prefectul Radu Giurcă. 

DRUMUL SPRE MARNA, MIERCURI SPRE JOI NOAPTEA. CLICK PENTRU IMAGINI

Trei echipe conduse de președintele Consiliului Județean Csehi Arpad, prefectul Radu Giurcă și un reprezentant al Inspectoratului Județean de Poliție au ieșit miercuri seara pe teren, pentru a evalua situația produsă de ninsori și viscol. Comandamentul de iarnă urma să se reunească la ora 5 dimineața pentru a evalua situația și a dispune măsuri suplimentare.

Un utilaj de deszăpezire a rămas blocat la Marna, iar drumul a fost închis de autorități. Alte 15 camioane și mașini mici au rămas „înghețate” pe drumurile acoperite de troiene viscolite de zăpadă, însă seara, la ora 23, situația fusese rezolvată. 

ORA 19.00

Din cauza ninsorilor abundente de astăzi, Comandamentul de Iarnă din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a dispus închiderea circulaţiei pe drumurile judeţene din zona Careiului şi Tăşnadului. Pe drumurile naţionale se circulă în condiţii de iarnă.
Comandamentul de Iarnă din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a dispus, din cauza ninsorilor abundente şi a viscolului puternic, închiderea circulaţiei pe următoarele drumuri judeţene: DN 19 – Marna Nouă, DJ 196D Carei - Foeni - Ciumeşti- Sanislău - Petreşti, DJ 108M Carei - Tiream - Andrid - Santău - Tăşnad, DJ109P Blaja - Cehal şi DJ 196B Carei - Foeni - Sanislău - Petreşti. Pe drumurile naţionale se circulă în condiţii de iarnă. În tot judeţul ninge în continuare, dar firmele care se ocupă cu deszăpezirea drumurilor judeţene lucrează continuu, cu prioritate pe zonele blocate. Comandamentul de iarnă solicită cetăţenilor limitarea la minim a deplasărilor cu autovehiculele în această perioadă în judeţ pentru a nu rămâne blocaţi pe drumurile înzăpezite, dar şi pentru a nu îngreuna intervenţia utilajelor de deszăpezire.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis astăzi o avetizare de cod galben de ninsori pentru unsprezece judeţe din ţară, inclusiv Satu Mare. Atenţionarea este valabilă până mâine, la ora 18.00. În intervalul 15 februarie - 16 februarie, în vestul, nord-vestul şi centrul ţării va ninge, iar stratul de zăpadă nou depus va depăşi local 10...15 cm. În Banat, Crişana, Maramureş, vestul şi nordul Transilvaniei, precum şi la munte vântul va prezenta intensificări, la rafală depăşind 50...60 km/h, şi va viscoli ninsoarea. În noaptea de joi spre vineri (16/17 februarie) în regiunile mai sus menţionate valorile de temperatură vor coborî pe arii extinse sub -15 grade.

Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite