Nicoleta Mihaela Mihali, profesorul de pe locul al treilea în topul "Adevărul"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesor psiholog la Şcoala cu clasele I - VIII „Grigore Moisil” din Satu Mare, Nicoleta Mihaela Mihali s-a situat pe locul al treilea în topul realizat de cotidianul "Adevărul", "Profesori cu care Satu Mare se mândreşte".

La 34 de ani, Nicoleta Mihaela Mihali are o vechime de 16 ani în învăţământ. Absolventă a Liceului Pedagogic „Ioan Slavici” din Satu Mare şi-a început cariera didactică în învăţământul preşcolar, ca educatoare la Grădiniţa "Mondiala", iar, după absolvirea Facultăţii de Psihologie şi Stiinţe ale Educaţiei, specializarea Psihologie, a lucrat o perioadă la Liceul Teologic „Nicolae Steinhardt". În prezent este profesor consilier la Şcoala cu clasele I - VIII „Grigore Moisil” din Satu Mare. "Sunt mândră că am avut şansa de munci în această şcoală, cu prestigiu şi notorietate în judeţ. Sunt diriginta clasei a VIII-a B, formată din 30 de elevi minunaţi, cu rezultate şcolare deosebite în toţi anii şcolari. Media clasei în semestrul I al acestui an şcolar a fost de 9,68, cea mai mare medie din şcoală", afirmă cu mândrie despre elevii săi, Nicoleta Mihaela Mihali. Pe lângă rezultatele deosebite obţinute la clasă, elevii au  rezultate notabile la olimpiade şcolare ajungând chiar la faza naţională. Şi pentru că nu poate exista o „minte sănătoasă fără un corp sănătos”, mulţi dintre elevi practică sporturi de performanţă sau au înclinaţii artistice recunoscute la nivel naţional. În ce priveşte relaţia cu elevii, profesorul Mihali spune că "este deschisă, caldă, îi susţin în descoperirea şi valorificarea propriilor resurse, care să le ofere o şansă sigură spre succesul din viaţa de adult. Scopul meu este acela de a aduce un aport în susţinerea dezvoltării copilului şi implicit în valorificarea unicităţii acestuia. Utilizez metode, procedee şi tehnici specifice de lucru, manifest empatie, ofer repere, puncte de sprijin şi totodată îmi folosesc atât resursele cât şi abilităţile pentru a ajuta elevul să-şi contureze individualitatea şi să-şi valorifice propriul potenţial creativ".
Membră a Colegiului Psihologilor din România
Interesată de perfecţionarea profesională, Nicoleta Mihali este membră a Colegiului Psihologilor din România şi a obţinut trei atestate de liberă practică: în Psihologia Muncii şi Organizaţională, în Psihologia Transporturilor şi unul în Psihologie Educaţională, Consiliere Şcolară şi Vocaţională ca şi practicant autonom. Totodată are o formare în Psihoterapie adleriană şi participări la cursuri de formare, workshop-uri, pe diverse teme de interes. Ca psiholog, Nicoleta Mihaela Mihali sprijină mereu şi părinţii, atunci când aceştia o solicită. "În relaţia cu copiii lor, părinţii ar trebui să ţină seama de ceea ce spunea Andre Berge: << Să nu credeţi că educaţi copilul numai atunci când vorbiţi cu el, când îl povăţuiţi sau îi porunciţi. Îl educaţi în fiecare moment al vieţii voastre, chiar şi atunci când nu sunteţi la şcoală. Felul cum vă îmbrăcaţi, cum vorbiţi cu şi despre alţi oameni, cum vă bucuraţi sau vă întristaţi, cum vă purtaţi cu prietenii sau cu duşmanii, cum râdeţi sau chiar cum citiţi ziarul - toate acestea au pentru copil o mare însemnătate>>", mai spune dascălul.

Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite