Nevăzătorii prădați de hoți rămân cu buza umflată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu toate că autorii spargerii au fost prinși și condamnați, victimele nu își pot recupera pagubele. După ce au fost jefuiţi, soţii Vitec nu au fost crezuţi de poliţişti. După ce infractorii au fost condamnaţi, cei doi rămân cu paguba de circa 12.000 de lei, hoţii fiind lefteri, iar bunurile sustrase nefiind de găsit. 

Cei doi nevăzători, Ioan și Maria Vitec (vârste), jefuiți în martie 2010, sunt nemulțumiți de soluția dată de instanță. Cu toate că i-au prins și i-au condamnat pe făptuitori, soții Vitec spun că nu pot intra în posesia banilor furați și a bijuteriilor.
Instanța de judecată a soluționat în data de 28 mai cazul celor doi, obligându-i pe vinovați să plătească bunurile sustrase. Însă, cei doi infractori cu antecedente penale nu au nimic în proprietate, iar bătrânii rămân cu paguba.
„Nu mi-am recuperat bijuteriile și banii, am rămas cu buza umflată, dar nu mă opresc aici. Sunt dispus să merg până la Haga pentru a-mi câștiga drepturile. Unde trăim? Este țara sfântului bacșiș?“, a declarat Ioan Vitec.

image

Condamnați la închisoare

Conform instanței de judecată, Attila Varga, de 35 de ani și Ramona Varga, de 16 ani, sunt obligați să plătească celor doi soți daune materiale în valoare de  1.700 de lei - reprezentând suma de bani sustrasă, 10.000 de lei - valoarea bijuteriilor furate, 150 de lei - contravaloarea aparatului de radio sustras, 100 de euro - valuta existentă în casă. Din punct de vedere penal, tânărul are de ispășit 3 ani de închisoare cu executare, iar minora 1,5 ani, însă cu suspendare, perioada de încercare fiind de trei ani și șase luni.

Poliția a negat spargerea

Poliţiştii nu au găsit unealta pe care hoţii au folosit-o pentru a da o spargere în casa nevăzătorilor. Chiar dacă au reclamat prin 112 că au fost călcaţi de hoţi, cei doi vârstnici nevăzători s-au trezit că Poliţia nu face cercetări la faţa locului pe motiv că „nu suntem în filmele americane“
Potrivit Poliţiei Satu Mare, echipajul deplasat la faţa locului nu a considerat necesară o cercetare amănunţită. „Deplasaţi la faţa locului în urma apelului la 112, echipajul de la Poliţia Muncipiului a constatat faptul că actele pe care victimele le-au reclamat ca fiind dispărute sunt acolo, astfel că nu au considerat necesară continuarea cercetărilor, reclamaţia fiind nefondată“, spunea Ana Mălăiescu, purtătorul de cuvânt al poliţiei, imediat după jaf.
„Dulapul era răscolit, iar hainele erau în mijlocul casei. Poliţiştii ne-au spus să mergem luni să le spunem ce ne lipsşte, însă am fost si vineri dimineaţa să le ducem o pilă pe care am găsit-o în casă, cu care credem că hoţii au forţat uşa, ca să ia amprente de pe această unealtă“, au declarat la acea dată bătrânii.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite