Nemeth Henrietta - Cântă la concursul de talente din Ungaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Henrietta este una dintre cei mai buni solişti ai emisiunii X Factor Ungaria, cel mai mare concurs pentru cântăreţii amatori.În timpul liber, tânăra a urma şi cursuri de dans de societate, break şi hip-hop la diferite şcoli şi cluburi sportive, având chiar şi o trupă de dans, Break Generation.

Nemeth Henrietta a fost elevă la Liceul de Arte „Aurel Popp“, unde a  studiat vioara. „Mi-a plăcut foarte mult vioara, mai ales că aveam şi o profesoară excepţională. Nagy Margareta este cea care pe parcursul anilor m-a pregătit pentru diferite examene, concursuri şi pentru admiterea la facultate“, spune Henrietta.
În timpul liber, tânăra a urma şi cursuri de dans de societate, break şi hip-hop la diferite şcoli şi cluburi sportive, având chiar şi o trupă de dans, Break Generation. Alături de ei a participat la numeroase competiţii şi evenimente culturale în calitate de invitaţi. „Am practicat dansul până să încep liceul, după care m-am lăsat, deoarece aveam nevoie mai mult timp pentru vioară, fiind şi opţiunea mea principală pentru facultate“, spune Henrietta. După terminarea liceului, în 2009, a dat admitere la Facultatea de Muzică, din cadrul Universităţii Oradea, secţia vioară. Pe plan muzical, sătmăreanca a ajuns la o performanţă la care foarte puţini au reuşit.
Printre cei mai buni la X Factor
Alături de prietenul ei, Botond, Henrietta a participat la începutul anului la cel mai mare concurs de talente muzicale organizat în Ungaria.
„Împreună cu prietenul meu am plecat la Budapesta pentru a participa la prima preselecţie a concursului internaţional «X Factor», un concurs pentru tinere talente originar din Londra“, mai spune Henrietta.
Prima preselecţie a concursului a întrunit peste 12.000 de cântăreţi amatori din Ungaria, dar şi din Transilvania. Henrietta şi Botond au concurat la categoriile „Cea mai bună voce feminină“ şi „Cea mai bună voce masculină“. Amândoi au trecut cu brio de patru astfel de preselecţii organizate până în prezent şi de o a cincea etapă, constând în înregistrări pentru prima emisiune TV.
Întrebări şi răspunsuri
Ce îţi propui să faci cu muzica?
N.H.: Nu obişnuiesc să-mi fac planuri, deoarece mereu intervine ceva şi lucrurile se schimbă. Îmi doresc o carieră serioasă în muzică. Vreau să colind lumea şi să-mi fac o trupă alături de care să particip la mari evenimente muzicale din lume.
Ce alte pasiuni ai pe lângă muzică şi dans?
N.H.: Îmi place foarte mult să scriu. Anul trecut am terminat două cărţi de câte 60 de pagini, pe care le-am oferit cadou celor dragi mie. Una din cărţi povesteşte întâmplările şi experienţele mele de zi cu zi, iar cealaltă poveste se conturează în jurul unei tinere care a experimentat multe lucruri negative în viaţă. Poate în viitor voi continua să scriu astfel de poveşti, pe care să le includ într-o carte mai amplă.
Ce-i place
Îi place să citească, să organizeze ieşiri cu prietenii, îi plac filmele, să facă coafuri şi machiaje şi să cânte la karaoke.
Ce nu-i place
Henrietta spune că nu suportă mincinoşii, nu îi place să fie înşelată, să lase problemele nediscutate şi nu suportă alcoolici şi hoţii.
PROFIL
Născută: 7 iulie 1990, Satu Mare
Educaţie: Anul II la Facultatea de Muzică, secţia Vioară, Universitatea Oradea
Familie: Necăsătorită, are o soră

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite