Nebuni în libertate - revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Revista presei sătmărene
Revista presei sătmărene

Întrucât capacitatea secţiilor de psihiatrie din judeţ este depăşită, persoanele cu probleme psihice se plimba libere prin Carei, provocând scandaluri şi distrugând bunuri, scrie Gazeta de Nord Vest. Informaţia Zilei scrie despre o sătmăreancă, care a primit un mărţişor în timp ce năştea.

Careienii se confruntă în ultimul an cu o explozie a actelor de violenţă manifestate de către persoanele cu afecţiuni psihice. De altfel, politiştii careieni se confruntă aproape zilnic cu astfel de cazuri. Totuşi, politiştii sunt legaţi la mâini din cauza permisivităţii legislaţiei în vigoare. Indiferent ce ar face, infractorii sau contravenienţii bolnavi psihic se află sub protecţia legii. Deşi le sunt întocmite dosare penale, acesţia sunt declaraţi fără discernamânt şi scoşi de sub urmărire penală, apoi, prin sentinţa judecătorească, cei declaraţi iresponsabili sunt internaţi în spitale de psihiatrie, scrie Gazeta de Nord Vest.

O sătmăreancă a primit mărţişor în timp ce năştea

De 1 Martie, toate fetele şi femeile au primit în dar un simbol al primăverii: mărţişor sau flori
Chiar dacă înghesuiala din centru dădea impresia că sătmărenii se agită să cumpere primul simbol al primăverii, mărţişorul, comercianţii care an de an ies cu tarabele încărcate de 1 Martie şi de 8 Martie au o părere total opusă: în 2010 criza economică i-a afectat puternic.
An slab pentru comercianţii de mărţişoare: ofertă mare, cerere mică

În prima zi a lunii martie vremea a ţinut cu vânzătorii. Soarele s-a arătat destul de puternic să îi facă pe sătmăreni să iasă la cumpărături de ocazie în centru. În jurul orei 14, majoritatea comercianţilor păreau destul de necăjiţi, supăraţi din cauza încasărilor mici pe care le-au avut de 1 Martie, scrie Informaţia Zilei.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite