Satu Mare: Naveta pentru supravieţuire-Revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare: Naveta pentru supravieţuire-Revista presei locale
Satu Mare: Naveta pentru supravieţuire-Revista presei locale

În lipsa locurilor de muncă în localităţile de domiciliu, tot mai mulţi careieni şi tăşnădeni fac zilnic naveta în Satu Mare, Valea lui Mihai, Vetiş sau Foieni, scrie Gazeta de Nord-Vest şi Senatorul Valer Marian acuză practicile serviciilor secrete, titrează Informaţia Zilei.            

Să te trezeşti dimineaţa cu noaptea-n cap, să iei trenul, autobuzul sau să faci autostopul spre alt oraş şi seara să parcurgi acelaşi drum, înapoi, spre casă. Asta înseamnă să faci naveta. Unii o ţin aşa, un du-te vino permanent, o viaţă întreagă. Strâng din dinţi şi merg înainte, măcar au un loc de muncă, chiar dacă, uneori, transportul le taie consistent din salariu. Aceasta este definiţia careianului şi a tăşnădeanului, persoane care au ajuns să fie nevoite să parcurgă zeci de kilometri zilnic pentru un salariu de câteva sute de lei. După închiderea marilor întreprinderi din Carei şi Tăşnad, locurile de muncă au rămas puţine şi prost plătite. Ca să poată supravieţui, tot mai multe persoane se angajează în alte localităţi, scrie Gazeta de Nords-Vest. 

Declaraţia politică a senatorului Valer Marian a fost prezentată ieri în Senat sub titlul “După gratii, cu violatorii”

În cadrul şedinţei de luni, 7 septembrie, a plenului Senatului, senatorul PSD de Satu Mare, Valer Marian, a prezentat o declaraţie politică intitulată „După gratii, cu violatorii!”. Cu o săptămână în urmă, respectiv în data de 31 august 2009, cotidianul Ziua a publicat un amplu articol titrat “Ochiul şi Timpanul lui Băsescu”, care dezvăluia, în esenţă, că actualmente nu mai puţin de şapte servicii secrete din România lucrează pentru preşedintele Traian Băsescu, care şi-a plantat numai oameni loiali lui în funcţiile cheie din Serviciul Român de Informaţii (SRI), Serviciul de Informaţii Externe (SIE), Direcţia Generală de Informaţii a Armatei (DGIA), Serviciul de Protecţie şi Pază (SPP), Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), Comunitatea Naţională de Informaţii (CNI) şi Departamentul Securităţii Naţionale (DSN), titrează Informaţia Zilei.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite