Nagy Csongor – îl joacă pe Billy Flynn din „Chicago”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actor de 12 ani la Satu Mare, Csogor a jucat în peste 40 de spectacole. Este originar din Sfântu Gheorghe şi a venit la Teatrul de Nord Satu Mare acum 12 ani, fiin printre cei mai buni actori ai trupei maghiare „Harag Gyorgy”.

Nagy Csongor a venit la Satu Mare din Sfântu Gheorghe în urmă cu 12 ani, actualmente fiind unul dintre cei mai buni actori maghiari al Sătmarului. A jucat în peste 40 de piese de teatru, participând la numeroase turnee, şi jucând roluri importante în spectacole precum „Silvia”, „Chicago” sau „Îndrăgostiţii din Ancona”.
Csongor sa născut la Sfântu Gheorghe în decembrie 1975. În liceu a făcut engleză-franceză, dorinţa lui de-atunci fiind să plece la studii la Szeged (Ungaria). În clasa XII-a însă, viaţa lui s-a schimbat.
„Eram prin clasa a X-a sau a XI-a când mă apucasem de dans popular maghiar, specific zonei noastre. În clasa a XII-a am fost selectat să dansez într-un musical intitulat „Feedler on the ruf”. Din acel moment am ştiut ce-mi doresc: facultatea de teatru şi carieră în actorie. Astfel, am plecat la Târgu Mureş la Academia de Artă Teatrală, unde am urmat cursurile secţiei de Actorie”, povesteşte Csongor.
10 ani pentru Satu Mare
Timp de patru ani a studiat actoria, după care s-a angajat la Teatrul „Tamasi Aron” din Sfântu Gheorghe. „În anul patru, la fel ca toţi ceilalţi studenţi, am aşteptat o şansă de la viaţă. Am şi primit două oferte, una la Satu Mare şi alta la Sfântu Gheorghe”, spune Csongor.
Deşi a ales să plece acasă, nu a rezistat mult în casa părintească, fiind obişnuit din studenţie cu libertate. Astfel, după un an şi un stagiu jucat la Sf. Gheorghe, tânărul actor a venit la Satu Mare.
În perioada 1999-2001 însă a făcut naveta între Satu Mare şi Miercurea Ciuc, fiind angajat la două teatre, trupa Harag Gyorgy a teatrului de Nord Satu Mare, respectiv a teatrului proaspăt înfiinţat de la Miercurea Ciuc.
„Am făcut naveta timp de doi ani, însă am obosit să petrec atâtea ore şi zile pe drumuri, astfel încât am renunţat la Miercurea Ciuc. De zece ani însă, mă dedic doar teatrului sătmărean”, mai spune actorul.
Alături de trupa „Harag Gyorgy”, Nagy Csongor a participat la numeroase turnee, jucând roluri în aproape toate spectacolele trupei. A jucat în peste 40 de spectacole, participând la turnee în Budapesta, Debrecen, Nyiregyhaza, Pecs, Kisvarda, Târgu Mureş, Cluj-Napoca, Sfântu Gheorghe, Miercurea Ciuc, Oradea şi Arad.
El este avocatul arogant din „Chicago”
Una dintre cele mai mari roluri, alături de cele din „Silvia”, „Trei surori” sau „Îndrăgostiţii din Ancona”, îl joacă acum în celebrul musical american „Chicago”. El este avocatul Billy Flynn, arogant, cinic, idolul femeilor şi cariesrtuld e succes, apărătorul femeilor închise pentru crime murdare.
„Este un rol complex, personajul fiind negativ, însă cu foarte multe provocări. Este un rol în care a trebuit să fiu crunt, direct şi foarte rece”, îl descrie Csongor pe Billy.
Pentru acest spectacol rolurile principale au fost dublate. Cel al lui Billy Flynn a mai fost jucat de Rappert Gabor, iar rolurile Velmei Kelly şi lui Roxy Hart de alte patru actriţe de excepţie. Csongor spune că primele pregătiri pentru spectacol le-au început în august 2010, învăţând 17 piese şi 12 dansuri. „Munca a fost 100% în echipă, iar cum rolurile au fost dublate, a fost şi mai mult de lucru. Când nu îl interpretam pe Billy, eram dansator”, spune actorul.
Întrebări şi răspunsuri
ADS: Ce ai face dacă nu teatru?
N.Cs.: În 2005, din mai până în noiembrie, am făcut matinalul la un post de radio maghiar din oraş, emisiune realizată alăturid e colegul meu de trupă Rappert Gabor. A fost o experienţă extraordinară şi, deşi nu a durat decât şase luni, mi-a plăcut foarte mult. Adoram provocarea de a fi pe fază mereu, de spontaneitate şi că trebuia să reacţionăm prompt la diferite situaţii. Datorită volumului de muncă însă nu am rezistat să fac faţă. Dar cred că dacă nu aş fo actor, aş face radio.
ADS: Ce implică meseria de actor?
N.Cs.: În primul rând trebuie să ai talent, însă nu este suficient. Eu cred că această meserie implică sensibilitate, credinţă, ambiţie, condiţie fizică, curiozitate, capacitate de a lucra în echipă şi nu îţi permiţi să fii egoist.
Ce-i place:
Csongor spune că îi palce să se relaxeze, dar îi place şi sportul. Adoră să gătească şi să mănânce de asemenea. Îi place să iasă cu prietenii la un meci de fotbal, dar când îi permite timpul, se uită la Discovey şi National Geographic.
Ce nu-i place:
Ce nu suportă este prefăcătoria şi oamenii falşi, vorbele fără sens, oamenii materialişti şi pe cei care parchează pe trotuare aiurea. El crede că banii nu înseamnă totul şi că oamenii ar trebui să fie fericiţi cu ceea ce au.
PROFIL
Născut: 21 decembrie 1975, Sfântu Gheorghe
Şcoală: Academia de Artă Teatrală, Târgu Mureş, secţia Actorie, promoţia 1998
Familie: căsătorit

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite