Satu Mare: Motocicliştii cer să fie respectaţi în trafic(GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare: Motocicliştii cer să fie respectaţi în trafic(GALERIE FOTO)
Satu Mare: Motocicliştii cer să fie respectaţi în trafic(GALERIE FOTO)

Sute de împătimiţi ai vitezei au defilat ieri în centrul oraşului pentru a atrage atenţia şoferilor. Bikerii recunosc că de multe ori fac jonglerii în trafic însă cer conducătorilor auto să le acorde puţin mai multă atenţie


Sute de motociclişti din judeţul Satu Mare şi-au turat ieri motoarele la maximum pe străzile municipiului, de data această nu în cadrul unei demonstraţii ci pentru a se face cât mai văzuţi în rândul şoferilor, care de multe ori uită că şi împătimiţii motoarelor circulă alături de ei în trafic. Numărul mare de accidente de circulaţie  în care sunt implicaţi motocicliştii reprezintă un semnal de alamă atât pentru bikerii cu motoare cât şi pentru ceilalţi conducători auto. Tocmai din aceste motive, sute de motociclişti au pornit ieri o campanie pe străzile Sătmarului menită să conştientizeze importanţa regulilor de circulaţie în trafic.

„Să ne respectăm în trafic“ a fost motto-ul campaniei. Ieri, în jurul orei 11.00, peste 200 de motociclişti s-au adunat în faţa catedralei Romano Catolice din municipiul Satu Mare, de unde au pornit, în coloană oficială într-un tur în centrul oraşului. În capul coloanei s-a aflat un autoturism pentru tractări care a transportat două motociclete implicate în evenimente rutiere soldate cu victime.
„În urmă cu două luni am avut un accident de circulaţie în urma căruia mi-am fracturat piciorul. Conducătorul auto de lângă mine nu mi-a acordat prioritate şi astfel s-a produs nenorocirea. De atunci am probleme foarte grave cu piciorul, trebuie să mă supun şi unor intervenţii chirurgicale“, spune motociclistul Alexandru Nagy.

Îşi recunosc şi vina

Teribilismul şi atitudinea în trafic atât a motocicliştilor cât şi a conducătorilor în trafic lasă uneori de dorit. Împătimiţii vitezei recunosc că de multe ori vina le aparţine în totalitate. La fel de mult susţin însă că nu sunt deloc respectaţi în trafic. „Ştiu că suntem zburdalnici în trafic, greşim şi noi. Ne place să facem tot felul de fandări şi acrobaţii în trafic, însă şoferii uită total că existăm. Din păcate, încă nu au învăţat că înafară de ei mai există şi alţi participanţi la trafic“, declara motociclistul Bicsi Raimond.

Condamnă infrastructura

Expunerea la accidente a motocicliştilor este mult mai mare. „Şoferii trebuie să înţeleagă că noi plătim cu viaţa sau cu sănătatea noastră“, spune Alex. Unul dintre principalele motive care duc la producerea evenimentelor grave este infracstructura, neadecvată acestor participanţi la trafic În România, mai mult decât oriunde în lume, prezenţa animalelor pe şosea este la ordinea zilei. „Am avut şi eu un accident de circulaţie, în urmă cu câteva luni provocat de un animal care mi-a sărit în faţă. Străinii care vin în ţara noastră se confruntă des cu astfel de incidente“, spune motociclistul Ioan Moldovan. 

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite