Moş Nicolae de criză-Revista presei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai importante subiecte din presa locala de azi
Cele mai importante subiecte din presa locala de azi

Sătmărenii caută cadouri ieftine, din cauza bugetului restrâns pe care-l au la dispoziţie şi în municipiul Satu Mare 16 blocuri de locuinţe au fost cuprinse în Programul Naţional de Reabilitare Termică. Doar cinci dintre acestea sunt finalizate, restul fiind în diverse stadii de proiectare sau execuţie, scriu ziarele locale în ediţiile de azi.

Îmbulzeală ieri după-masă în mai toate magazinele de cadouri din municipiul Satu Mare. Locuitorii oraşului s-au grăbit să caute cele mai frumoase cadouri pentru persoanele dragi. Majoritatea au cumpărat obiecte simbolice sau bijuterii din argint. Din preferinţele cumpărătorilor adaptate vremurilor de criză, nu au lipsit pluşurile şi nuieluşele pe care le aduce Moş Nicolae în fiecare an. Celor care nu au fost cuminţi, bineânteles! Totusi, cumpărătorii nu mai sunt la fel de mulţi ca anul trecut. Sau dacă sunt,  bugetul e mai redus. Deşi sunt puţine, magazinele în care puteţi să cumpăraţi un cadou de Moş Nicolae unui prieten, coleg sau unui membru de familie au ofertă vastă. Preţurile încep de la 5 lei pentru un Moş în miniatură şi ajung şi până la 500 lei pentru un cadou de lux, cum ar fi un orologiu de perete.

Bloc în două, trei sau chiar mai multe culori
Din dorinţa de a economisi bani la factura de încălzire a locuinţei, mulţi sătmăreni au început să-şi refacă faţadele apartamentelor în care locuiesc, pe cont propriu. Pentru aceste lucrări nu este nevoie de autorizaţie de construcţie, dar trebuie obţinut un certificat de urbanism. Conform legislaţiei în vigoare, respectiv Legea 50 îmbunătăţită şi reactualizată, o asemenea lucrare se poate face doar pentru un bloc întreg, şi nicidecum pentru un apartament sau două. Însă rezultatul este că fiecare şi-a făcut această lucrare când şi cum a putut, rezultând o faţadă de bloc în două, trei sau chiar mai multe culori.


Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite