Moş Nicolae a trecut pe lângă comercianţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Boros Janos spune că 2010 este cel mai slab an în vânzări.
Boros Janos spune că 2010 este cel mai slab an în vânzări.

Vânzătorii de jucării din centrul oraşului au rămas cu mai bine de jumătate din marfa scoasă la vânzare anul acesta. Mulţi comercianţi nu au reuşit să-şi scoată nici măcar investiţia în cele 5 zile de când vând în faţa Casei de Modă.

Micii comercianţi de jucării din centrul oraşului spun că 2010 este cel mai sărac an în materie de vânzări. Toţi şi-au instalat standurile în 1 decembrie şi le au instalate şi astăzi. Unii dintre ei vând pentru prima oară, însă majoritatea au deja de la 5 până la 20 de ani de experienţă în comercializarea jucăriilor. Cei cu ani de experienţă în vânzări spun că 2010 a fost cel mai slab an şi că de vină este criza, care le-a afectat buzunarele, întrucât mulţi nici măcar investiţiile nu au reuşit să şi le recupereze.

Mai citiţi şi: Ce cadouri au primit de la Moşu' VIP-urile Constanţei

„E cel mai prost an la capitolul vânzări. Anul trecut am avut un profit de 2.000 de lei peste investiţia propriu-zisă în jucării, iar anul asta abia ieri ne-am recuperat investiţia, deşi am pornit cu mai puţină marfă. Anul acesta am investit doar 1.800 lei în jucării. Se pare că anul acesta nu vom avea profit mai mare de 400 - 500 de lei“, spune Boros Janos, comerciant.
Alin Stoica, un alt comerciant, spune că anul 2010 i-a adus mai mult pierderi decât câştig. În cele cinci zile de când şi-a expus marfa, nu a reuşit să vândă nici jumătate, faţă de anul trecut când a vândut de peste 3.000 de lei.
„Nu credeam că o să meargă chiar atât de prost. Am pus în vânzare cu vreo 30% mai puţină marfă decât anul trecut, dar nu credeam că nici jumătate nu voi vinde. Am rămas cu majoritatea jucăriilor pe cap şi nici măcar cât am investit nu am reuşit să recuperez“, spune comerciantul.
Vând jucării de 20 de ani
Cei mai vechi dintre comercianţi spun că ultimii doi ani au fost cei mai slabi ca vânzări din ultimele două decenii. „Foarte prost merge vânzarea. De 20 de ani de când vând jucării, ultimii doi ani au fost cei mai slabi. Nu am reuşit să scoatem nici măcar cât am investit, aşa că probabil jucăriile vor rămâne pentru 2011“, spune Violeta Răducanu, un alt comerciant.
„Am adus 1.000 de bastonaşe la vânzare şi câteva mici jucării, însă în cinci zile abia au trecut 200 de bucăţi, deşi sunt la doar 3 lei. Mă bucur ca măcar investiţia în materiale mi-am recuperat-o, că marfa o fabricăm acasă cu soţia şi nu o cumpărăm“, spune Ioan Stoica, comerciant.
Oamenii nu au renunţat la cadouri, dar au redus bugetele pentru acestea. „Prefer să cumpăr fructe şi dulciuri copiiilor decât jucării de 50-60 de lei, iar cadourile mari să le ofer de Crăciun“, spune Adriana Popa, cumpărător.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite