Mortalitatea infantilă, în scădere în judeţ-Revista presei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Revista presei
Revista presei

Ziarele locale de azi scriu despre mortalitatea infantilă din judeţ în scădere şi despre un bărbat de 75 de ani din Drăguşeni care şi-a omorât partenerul de pahar cu mai multe lovituri de topor.

 În ultimii patru ani, nivelul mortalităţii infantile s-a redus de trei ori în judeţul Satu Mare, scrie Gazeta de Nord Vest.  Mortalitatea infantilă în judeţul Satu Mare a migrat în ultimii patru ani de la un pol la altul. Astfel, dacă în urmă cu patru ani în judeţul Satu Mare 20 din 1.000 de copii mureau în primele luni de viaţă, anul trecut, rata mortalităţii infantile reprezenta 8% înregistrându-se opt decese în rândul copiilor de până la un an din 1.000 de naşteri. Totodată, în urmă cu patru ani judeţul Satu Mare se situa printre judeţele cu cea mai mare rată a mortalităţii infantile din România, cu o rată a mortalităţii infantile de 23,46‰, în timp ce media pe ţară era de 20‰, fiind înregistrate 57 de decese în rândul copiilor cu vârsta de până la un an.

Un moșneag de 75 de ani din Drăgușeni și-a omorât un tovarăș de pahar cu baltagul pentru că a intrat noaptea peste el în casă, titrează Informaţia Zilei. Petru Onișa din satul Drăgușeni, comuna Turulung este acuzat de omor. L-a omorât pe Vasile Bereczki (54 ani) din aceeași localitate. Bătrân și surd, Petru Onișa riscă să-și petreacă următorii ani după gratii. Acuzat de săvârșirea infracțiunii de omor, el a fost reținut de poliție. Joi va fi prezentat instanței cu propunerea de arestare preventivă.

De când i-a murit soția, Petru Onișa locuia singur în imobilul cu numărul 293 din Drăgușeni. Pentru a avea un sprijin la bătrânețe, soții Onișa au înfiat o fată, ei neputând avea copii. Descurcăreață, fiica adoptivă a muncit și și-a construit o casă frumoasă lângă locuința bătrânilor. Localnicii spun că aceasta transportă persoane în Italia și din acest motiv mai tot timpul este plecată. Pe Petru Onișa oamenii îl știau un om bun și sufletist. De aceea nici n-au vrut să-l creadă când le-a spus că a omorât pe cineva. “Dacă n-ar fi fost un om bun n-ar fi înfiat fata,” sunt de părere vecinii. Din invetigațiile jurnalistice efectuate rezultă că Petru Onișa are o pensie de 1.000 de lei. În plus el mai lucrează și ca îngrijitor de animale. Acasă la Petru obișnuiau să se mai adune bărbații din sat și să stea la un pahar de vorbă.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite