Satu Mare: Opt contrabandişti ucraineni au fost reţinuti cu focuri de armă la Moişeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare: Opt contrabandişti ucraineni au fost reţinuti cu focuri de armă la Moişeni
Satu Mare: Opt contrabandişti ucraineni au fost reţinuti cu focuri de armă la Moişeni

Opt contrabandişti de ţigări ucrainieni au fost reţinuţi azi noapte cu focuri de armă pe raza localită ţii Moişeni. 

Aceştia vroiau să introducă peste 25.500 pachete de ţigări de contrabandă, provenite din Ucraina si a căror destinaţie era „piaţa neagră” de desfacere din România. Pentru că nu s-au supus somaţiilor verbale, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase focuri de avertisment în plan vertical.
       
Poliţiştii de frontieră de la Negreşti Oaş au depistat în trafic un autoturism al cărui şofer a încercat să evite controlul, intrând pe o stradă lăturalnică. Un echipaj al poliţiei de frontieră a pornit în urmărirea autoturismului, acesta fiind găsit abandonat pe un teren agricol.
În urma controlului efectuat în autoturism au fost descoperite 51 colete, învelite în folie neagră, cu 25.500 pachete ţigări de provenienţă ucraineană.

O jumătate de oră mai târziu, la aproximativ 50 metri distanţă de linia de frontieră, poliţiştii de frontieră au observat, pe direcţia localităţii Moişeni şi a cabanei Sâmbra Oilor, două grupuri de persoane care se deplasau spre teritoriul ucrainean.

Persoanele au fost somate verbal de poliţiştii de frontieră, însă acestea au încercat să fugă, poliţiştii fiind nevoiţi să tragă patru focuri de armă în plan vertical. Trei persoane au fost reţinute, iar în urma verificărilor s-a constatat că sunt cetăţeni ucraineni. Imediat au fost informate şi autorităţile de frontieră  ucrainene, care au reţinut alte cinci persoane cât şi nouă baxuri de ţigări.

Marfa a fost ridicată ca probă la dosarul cauzei, urmând ca instanţa să se pronunţe cu privire la măsura confiscării. Cercetările sunt continuate de poliţiştii de frontieră sătmăreni în colaborare cu autorităţile de frontieră din Ucraina, sub îndrumarea procurorilor DIICOT–Satu Mare, în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi stabilirii întregii activităţi infracţionale.


Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite