Mobilă de artă, made în Satu Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călin Paşcalau are o experinţă de 17 de ani în sculptura în lemn
Călin Paşcalau are o experinţă de 17 de ani în sculptura în lemn

Magnaţii ruşi şi ucraineni  îşi mobilează cancelariile cu mobilă produsă în Satu Mare. O firmă producătoare de mobilă din Satu Mare a dat lovitura pe piaţa de profil din Moscova şi Kiev cu mobilier sculptat în stil renascentist. La ora actuală a ajuns să fie cea mai importantă fabrică din Estul Europei.

Cea mai mare fabrică de mobilă din Satu Mare a cucerit piaţa mobilei de artă din Estul Europei. Mai mulţi oameni de afaceri sau politicieni din Ucraina şi Rusia şi-au mobilat cancelariile cu colecţiile produse în atelierul din Satu Mare. 25 de sculptori şi alţi 200 de muncitori lucrează zilnic în atelierele fabricii Nord Simex.

Printre persoanele care şi-au achiziţionat mobilă produsă în Satu Mare se numără fostul vicepremier al Ucrainei, Sergey Tighipko, care şi-a mobilat în anul 2004 cancelaria cu colecţia Royal, care ajunge la 20.000 euro. „Multe dintre prototipurile colecţiilor de mobilă prezente pe piaţa din Europa de Est au fost create la Satu Mare, piese şi colecţii la care muncesc cei mai buni trei sculptori. Stilul de producţie al mobilei este meşteşugăresc, se pune accent pe creaţia omului“, susţine Flaviu Meghişan, unul dintre acţionarii firmei. Forţa de muncă este calificată, la ora actuală existând un birou propriu de proiectare, concepere şi design al mobilei.


Călin Paşcalau sculptează de mai bine de 17 de ani. A ajuns acum unul dintre cei mai buni din fabrică. „Îmi place mult ceea ce fac. Este foarte greu, având în vedere pretenţiile mari ale clienţilor“, spune tânărul.

Colecţii care depăşesc 20.000 de euro


Prezenţi de 13 ani pe piaţa sătmăreană, Nord Simex a impus produse tradiţionale, precum colecţiile Royal, Veneţia Lux, dormitoare Cleopatra, care pot ajunge şi la sume de 20.000 de euro, asta datorită sculpturii. Se foloseşte lemnul masiv, iar materia primă este asigurată de furnizorii locali. „Recent am introdus în palmares o nouă colectie, care vrem să devină un brand. Regallis este o colecţie cu elemente de baroc şi este pusă în valoare de trandafirul englezesc, o sculptură cu finisaj foarte ridicat“, a mai spus Flaviu Meghişan.
Nord Simex Satu Mare a investit nu mai puţin de două milioane de euro în echipamente profesioniste in ultimii doi ani, fiind dotaţi şi cu trei centre de prelucrare cu comandă numerică. Fabrica din Satu Mare face parte din grupul celor şase firme Simex Grup.

Cifra
2 milioane de euro au fost investite în ultimii doi ani pentru modernizarea fabricii din Satu Mare

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite