Moaştele Sfintei Rita poposesc la Satu Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Moaştele vor ajunge Satu Mare la ora 17.00/foto: Arhiva
Moaştele vor ajunge Satu Mare la ora 17.00/foto: Arhiva

Un fragment din moaştele Sfintei Rita de Cascia va ajunge astăzi la Satu Mare. Relicvariul cu un oscior din încheietura mâinii stângi a sfintei va fi expus la Catedrala Greco-Catolică „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril” din municipiu.

Moaştele Sfintei Rita, numită şi “sfânta cazurilor imposibile” vor ajunge  astăzi la Satu Mare, la ora 17.00, la Catedrala Greco-Catolică “Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril”. După ceremonia de primire şi expunere a moaştelor, credincioşii vor asista la Sfânta Liturghie, care va începe la ora 18.00, urmată de Rozariul de lumină precum şi un documentar privind minunile Sfintei Rita. Noaptea de veghe şi rugăciune va continua cu slujba Vecerniei, Cununa de rugăciuni în cinstea Sfintei Rita, oră de adoraţie Euharistică, Paraclisul, Rozariul de bucurie, Calea Crucii, Rozariul de durere, Rozariul de mărire, Rugăciuni către Sfânta Rita şi Devoţiuni în cinstea Rănilor Mântuitorului Cristos. Mâine dimineaţă, de la ora 6.00, va avea loc slujba Utreniei, urmată, la ora 7.30, de Sfânta Liturghie cu Rugăciunea de binecuvântare a trandafirilor şi prezentarea vieţii Sfintei Rita. De la ora 10.00, credincioşii sunt aşteptaţi să participe la Reflexie şi Adoraţie personala şi rugaciuni în cinstea Sfintei Rita, urmate de Acatistul Maicii Domnului, iar, de la ora 12.00 de  rugăciuni pentru bolnavi. La ora 13.45,  moaştele Sfintei Rita vor fi duse la Sighetu Marmaţiei.
Sfânta Rita de Cascia este foarte cunoscută în lumea catolică. A trăit între anii 1381 şi 1457. Trupul ei se află într-o raclă transparentă în Mănăstirea din Cascia și este neputrezit. Sfânta mai este numită și ”mijlocitoarea cazurilor disperate”.


Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite