Satu Mare: Minorii paravan pentru infracţiuni-Revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare: Minorii paravan pentru infracţiuni-Revista presei locale
Satu Mare: Minorii paravan pentru infracţiuni-Revista presei locale

Numărul minorilor învinuiţi pentru comiterea unor fapte penale aproape s-a triplat în judeţul Satu Mare, mulţi devenind instrumente ale majorilor cu antecedente penale, scrie Gazeta de Nord-Vest şi 1,8 milioane lei s-au împărțit la 40 de primării, titrează Informaţia Zilei.

O nouă generaţie de infractori vine tare din urmă. Poliţiştii se confruntă cu o nouă problemă, cea a infractorilor minori. Cazurile de infracţiuni juvenile sunt din ce în ce mai dese, iar situaţiile în care, deşi se aleg cu dosare penale, tinerii infractori sunt traşi la răspundere pentru faptele lor sunt extrem de rare.
Acest lucru a ajuns şi la urechile infractorilor majori cu activitate infracţională şi antecedente penale serioase. Aceştia şi-au dat seama că minorii sunt un instrument tocmai bun pentru a da o serie de spargeri sau să comită jafuri. Majorii îi perfecţionează pe minori, le arată tehnici de spargere sau furt, apoi le indică victimele, scrie Gazeta de Nord-Vest. 

Bani pentru dezvoltare locală

Unul dintre proiectele dezbătute ieri în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean  a fost cel “privind  repartizarea în conformitate cu prevederile privind finanțele publice locale a unor cote și sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru echilibrarea bugetelor locale, destinate pentru susținerea programului de dezvoltare locală și pentru susținerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală pe anul 2009″.
În expunerea de motive se arată că se aprobă repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a sumei de 1.823 mii lei, din sume defalcate din TVA. Suma de 320 mii lei se va utiliza de către unitățile administrativ-teritoriale pentru scoaterea unor terenuri din circuitul agricol, iar suma de 1.503 mii lei se va utiliza pentru susținerea programelor de dezvoltare locală.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite