Minori în câmpul muncii – revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Revista presei sătmărene
Revista presei sătmărene

Ziarele de azi scriu despre fenomenul copiilor din judeţ, trimişi la muncă pentru a contribui la intreţinerea familiei şi despre tentativa de spargere a camerei de corpuri delicate a postului de poliţie Dorolţ, unde se aflau depozitate țigări de contrabandă provenite din confiscări.

Din cauza problemelor de ordin familial sau financiar, nu toţi copiii se bucură de o copilărie relativ fericită, lipsită de orice fel de griji sufleteşti sau materiale. Din păcate, sute de copii sătmareni devin sclavii părinţilor iresponsabili, care, din cauza sărăciei în care trăiesc, ii pun să muncească pentru asigurarea unui trai de minimă subzistenţă familiei. Minorii aflaţi într-o astfel de situaţie îşi pierd astfel cei mai frumoşi ani ai copilariei, fiind nevoiţi să muncească pentru a putea supravieţui sau pentru a intreţine familii întregi. Pe lângă cerşetorie, cel mai des întâlnit abuz în acest sens, tot mai mulţi copii sunt exploataţi la diverse categorii de munci, de obicei istovitoare, scrie Gazeta de Nord Vest.

Postul de Poliție din Dorolț a fost atacat

Dar cum socoteala de acasă nu se potrivește întotdeauna cu cea din târg, atacatorii nu au avut noroc. Lucrătorii Postului de Poliție Dorolț au intervenit operativ și le-au venit de hac celor nouă persoane. Polițiștii au reușit să rețină o parte din ei, iar restul au fost depistați și opriți în trafic pe raza localităților Satu Mare, Carei și Tășnad. De menționat este faptul că atacatorii nu au reușit să sustragă nici măcar un pachet de țigări, iar datorită faptului că agenții de poliție se aflau în serviciu în noaptea de duminică spre luni s-a reușit dejucarea planului nelegiuiților, scrie Informaţia Zilei.


Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite