Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, şi Raed Arafat vin la Satu Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul şi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii vor participa, duminică, 5 februarie, la inaugurarea Unităţii de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Satu Mare. Suma investită în noua UPU este de 6,95 milioane lei.

Consiliul Judeţean Satu Mare va inaugura duminică, 5 februarie, noua Unitate de Primire Urgenţe (UPU ) a Spitalului Judeţean. Este vorba de o investiție complexă care va schimba modul în care se oferă serviciile medicale de urgență. Noua UPU are în prezent o suprafaţă de 1187 mp, la parterul clădirii, spaţiu dedicat actului medical de urgenţă şi 500 mp amenajaţi în subsolul clădirii, folosit ca spaţiu administrativ. Până acum, Unitatea de Primire Urgenţe funcţiona la parterul corpului A din cadrul Spitalului Judeţean Satu Mare, pe o suprafaţă de doar 452mp. UPU va fi dotată cu spaţii de prelucrări sanitare şi de igienizare mai intensivă a cetăţenilor care intră în spaţiul de urgenţă, aparatură modernă, sistem de monitorizare, supraveghere video, cabinete moderne.

În cadrul UPU, funcţionează şi Sistemul de Telemedicină, care face posibilă legătura directă prin videoconferinţă cu centrele de excelenţă în medicină (Târgu Mureş, Iaşi, Bucureşti), sistem necesar pentru a se putea dezbate problemele medicale apărute în cazurile grave ce depăşesc resursele terapeutice ale SJU Satu Mare şi cu trimitere directă la un centru universitar. În aceste cazuri se poate apela la transfer interclinic prin echipajele SMURD (Ambulanţa şi/sau elicopter). Tot în spaţiul urgenţelor este creat şi urmează a fi amenajat un spaţiu dedicat strict tratamentelor de urgenţă stomatologice. Investiţia totală este de 6,95 milioane lei, din care 2,23 milioane reprezintă contribuţia Consiliului Judeţean Satu Mare, iar restul a fost alocat de la Ministerul Sănătăţii. Unitatea de Primire Urgenţe va dispune de spaţii aferente acestei funcţiuni în conformitate cu normele europene şi legislaţiile naţionale în vigoare. Extinderea UPU a fost realizată în curtea interioară delimitată de spital şi clădirea policlinicii astfel încât funcţionarea ei sa fie în continuare în strânsă legătură cu toate secţiile spitalului şi ale policlinicii.
   


Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite