Miliardarul Vasile Lucuț ar putea fi amendat de MAI. Pune în pericol intervențiile în caz de calamități

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Lucuț este cel mai bogat sătmărean, cu o avere de peste 48 de milioane de euro
Vasile Lucuț este cel mai bogat sătmărean, cu o avere de peste 48 de milioane de euro

Miliardarul Vasile Lucuț, patronul Unicarm, riscă să fie amendat de Oficiul de Mobilizare a Economiei și Pregătirea Teritoriului pentru Apărare Satu Mare după ce a întârziat să trimită raportările cu privire la capacitățile de producție ale uneia dintre fabricile pe care le deține în comuna Vetiș.

Societatea Unicarm, unul dintre cei mai mari producători de carne și preparate din carne din România, a fost nominalizată de reprezentanții Oficiului de Mobilizare a Economiei și Pregătirea Teritoriului pentru Apărare (OMEPTA) Satu Mare pe lista agenților economici care distribuie, în caz de situații speciale (război, calamități etc.) alimente de bază către instituțiile MAI antrenate în planurile operaționale pentru situații de urgență. Potrivit Legii rehizițiilor, societățile nominalizate de OMEPTA trebuie să trimită raportări trimestriale și semestriale în care să prezinte capacitatea de producție ale fabricilor.  Societatea Unicarm deținută de miliardar a fost nominalizată să furnizeze carne și preparate din carne.

Surse din fabrică susțin că miliardarul a primit vizita unui oficial al OMEPTA pe care l-a ținut în fața biroului directorial aproximaiv 30 de minute și nu i-a permis accesul în birou. Potrivit Legii de funcționare a Administrației Naționale pentru Rezerve de Stat și Probleme Speciale, OMEPTA poate să-l amendeze pe miliardar pentru întârzierea raportărilor. Lucuț este pasibil de o amendă maximă de 7000 de lei. Miliardarul sătmărean ar fi primul patron amendat în județul Satu Mare de Oficiul subordonat Ministerului Administrației și Internelor.

Vasile Lucuț este cel mai bogat sătmărean, locul 105 în Topul Forbes 500 Miliardari ai României, cu o avere estimată la peste 48 de milioane de euro. Societatea Unicarm deține un complex de fabrici în comuna Vetiș și este unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața de carne și preparate din carne din țară. 


Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite